SELGER: – Prisantydningen er på 8,5 millioner kroner. Det omfatter både fabrikken, eiendommen og bygninger med kaianlegg i Kvina, sier Bodil Holmen ved Nord-Reker AS i Lurøy til Kystmagasinet.

En av Norges få rekefabrikker - nå selger hun

– Jeg blir jo 70 år til neste år, og ingen av mine barn kunne tenke seg til å ta over. Det er en tid for alt, sier eier Bodil Holmen om salget av livsverket sitt. 

Publisert Sist oppdatert

Bedriften er en hjørnesteinsbedrift i Lurøy kommune på Helgeland, og sysselsetter i dag ti ansatte. 

– Så har vi fem reketrålere som leverer hos oss, sier Holmen til Kystmagasinet.

– Langsiktig prosjekt å selge

Hun har ikke hastverk med å selge bedriften, som hun har drevet i over et kvart århundre.

– Jeg overtok Nord-Reker i april 1998. Dette er i realiteten livsverket mitt. Å selge en sånn bedrift som det jeg har, er et langsiktig prosjekt. Man må finne den rette kjøperen, og det bør være en som vil fortsette å drive med dette. Det er mange rundt oss som er avhengige av oss, både lokale arbeidstakere og fiskerne som leverer hos oss.

– Lykkelig som liten

I den forbindelse er Holmen opptatt av at de som overtar fabrikken, har realistiske ideer som kan sikre arbeidsplasser og drift også i fremtiden.

– Det er mange som har høytflyvende og store planer. Det har vi også hatt mange ganger, men har landet på at de beste resultatene blir det av å drive i det små. Filosofien vår har vært å være lykkelige som liten. Så lenge omsetningen har vært nok til å få et utkomme av dette, har det holdt. Blir man for store, går det ut over kvaliteten på rekene.

Håper på lokale kjøpere

Foreløpig håper hun at noen lokale kan ta over den tradisjonsrike bedriften.

– Jeg har jobbet med flere lokale interessenter, og det blir spennende å se om noen av dem slår til.

– Jeg begynner jo å bli en voksen dame, men har ikke hastverk med å selge. Det blir kanskje ikke i år, og kanskje ikke til neste år heller.  Men kommer den rette kjøperen, så slår vi til. 

Det er dermed ingen pause i den daglige driften.

– Samtidig må vi holde trykket oppe, og har full produksjon i rekefabrikken, avslutter hun.