Gunnar Haagensen Jangaard Export AS
Gunnar Haagensen Jangaard Export AS

Innstilt som ny styreleder i Sjømat Norge - se resten av styreinnstillingene her:

Sjømat Norges valgkomité har lagt fram sine innstillinger til de valg som skal behandles på organisasjonens generalforsamling for 2023, som i år finner sted 28. mars i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

– Valgkomiteen har i sitt arbeid gjort sitt beste for å innfri de krav som er i Sjømat Norges vedtekter om at styret skal representere en balansert spredning ift. den samlede kompetanse og mellom bransjer, bedriftenes størrelse, regioner og kjønn, melder organisasjonen på sine nettsider.

Vil ha yngre krefter

Styreledere eller daglig ledere av medlemsbedrifter i Sjømat Norge skal fortrinnsvis være representert i styret, sier Jim Roger Nordly, leder i valgkomiteen.

– Valgkomiteen har dessuten forsøkt å sikre at yngre krefter i større grad får roller som tillitsvalgte, samt legge til rette for en økt sirkulasjon blant tillitsvalgte i Sjømat Norge.

Takker Torgnes for innsatsen

Som ny styreleder foreslår valgkomiteen CEO Gunnar Haagensen fra selskapet Jangaard Export AS i Ålesund. Han foreslås å ta over for Paul Birger Torgnes, som tidlig meddelte valgkomitéen at han av kapasitetsmessige årsaker ønsket avløsing fra vervet.

– Jeg mener vi har fremmet et forslag på et solid styre samt bransjegrupper, understreker Nordly.

– Paul Birger Torgnes har med stødig hånd ledet organisasjonen gjennom to krevende år med pandemi, krig i Europa og nå senest innføring av ny lakseskatt. Valgkomiteen har full forståelse for at Torgnes nå velger å prioritere egne forretningsaktiviteter, sier Nordly.