NYBYGG: «Leinebris» skal bygges på Tersan skipsverft i Tyrkia med levering i 2025. Nå er det klart at fabrikken ombord vil bli bygget og levert av Carsoe.

Carsoe skal levere fabrikken til «Leinebris»

«Leinebris» har valgt Carsoe som sin fabrikk-leverandør på sin nye båt som skal bygges på Tersan i Tyrkia. Nye Leinebris kombinerer både line, snurrevad og garn.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Carsoe i en pressemelding. Linebåter er i følge dem relativt nytt for Carsoe konsernet.

– Men salgsmanager Trond Bjørnøy har god erfaring innenfor linebåt fiskeriet og har vært en aktiv del av denne industrien i mange år.

Les mer om «Leinebris» her:

Brunvoll skal levere azimuth-propeller til «Leinebris»:

V16 frysere med automatisk tømmesystem

På en linebåt er særlig V16 vertikalfryserne en viktig del av fabrikken, skriver Carsoe.

– Disse høykapasitet frysere har et kompakt design og med et automatisk tømmesystem fjerner man tunge løft og manuell håndtering av fiskeblokker. V16 vertikalfryser er en av flere automatiserte komponenter som sammen bidrar til å gi fabrikken en høy og effektiv produksjon.

Carsoe er global eneprodusent på tømmesystemet til V16 frysere så den komplette produktions linje ombord blir dermed både designet, bygget og installert av Carsoe.

Automatisk palletering og palle håndtering

Etter at fiskeblokken har kommet ut fra vertikalfryserene så blir de automatisk emballert i sekker for deretter å bli palletert. Med Carsoe sin compact palleterer så kan velge antall lag og hvor mange runder strekkfilm man vil ha på hvert lag. Dette gjør at man får stabile og kompakte paller som tåler lagring med de bevegelsene man får ombord i båtene. Ved å legge strekkfilm underveis i palleteringen kan man palletere under de røffe forholdene man møter til havs. Alle operasjonene skjer automatisk og gir en rask, sikker og effektiv håndtering av pallene.

I Carsoe`s fabrikkleveranse inngår det også en laste/losse heis for paller som bringer pallene til lasterommet. Ved lossing så heises pallene fra lasterommet opp, og ut gjennom en losseluke i skipssiden. Pallene blir så hentet av trucker på kaia for så å bli kjørt inn i et fryselager. Denne pallehåndtering er sikker, og rask og bidrar til minimal liggetid under lossing.

Fabrikksløsninger til trålere og linebåter

Historisk sett har Carsoe levert komplette fabrikksløsninger til båter over hele verden, senest med den femte ordre til Royal Greenland samt en kombinert reke/krabbe fabrikk til Ervik Havfiske.

– En effektiv og automatisert fabrikk er en selvfølge i et Carsoe design, og Leinebris sin nye fabrikk er ikke noe unntak der bærekraft og kvalitet har hovedfokus. Produktet vil gjennom alle prosessene i fabrikken bli håndtert skånsomt, hurtigt og effektivt slik at man bevarer kvalitet som linebåter er kjent for. Alt restråstoffet blir tatt vare på. Ensilasje-produksjon og ivaretaking av bi-produkt gjør at all fisk som kjem om bord blir fullt utnytta.

Skal leveres i 2025

«Leinebris» skal bygges på Tersan skipsverft i Tyrkia med levering i 2025.

– Jeg ser frem til å besøke verftet og følge fremdriften i prosjektet, avslutter salgs manager Trond Bjørnøy.