FØRSTE: – Trekkende azimuth thrustere har vært mye brukt i andre skipssegmenter over mange år. «M/S
Leinebris» blir det første fiskefartøyet som installerer en enkel trekkende azimuth thruster for fremdrift
fra Brunvoll, melder selskapet i en pressemelding.
FØRSTE: – Trekkende azimuth thrustere har vært mye brukt i andre skipssegmenter over mange år. «M/S Leinebris» blir det første fiskefartøyet som installerer en enkel trekkende azimuth thruster for fremdrift fra Brunvoll, melder selskapet i en pressemelding.

Hun blir første fiskebåt med trekkende azimuth framdrift fra Brunvoll

Leinebris AS har valgt Brunvoll for leveranse av en ny og innovativ fremdriftsløsning for sitt nye fartøy. Fartøyet vil bli utrustede med en rekke nyvinninger fra flere leverandører, og vil være rigget for både line-, garn- og snurrevadfiske.

Publisert Sist oppdatert

Nye «M/S Leinebris» vil i likhet med det eksisterende fartøyet fra 2015, også være utrustet med Brunvoll framdrift og thrustere, melder Brunvoll.

Resultat av mangeårig samarbeid

Det nye fartøyet vil bli utrustet med en PU115 trekkende azimuth thruster for fremdrift og en AR63 opptrekkbar azimuth combi thruster for manøvrering. Denne fungere som tunnel thruster i inntrukket posisjon. Leveransen omfatter også styresystemet BruCon PTC og BruCon JS med Position Hold og Brunvolls innovative Fishpilot system.

Leinebris AS viderefører det gode samarbeidet med skipsdesigner (Skipsteknisk AS), skipsverftet (Tersan Shipyard Inc.) og leverandør av fremdrift og manøvrering (Brunvoll). Valg av fremdriftsløsning er et resultat et mangeårig samarbeid mellom reder, skipsdesigner og Brunvoll.

– Enkelt valg

Valget av Brunvoll var enkelt på bakgrunn av tidligere erfaringer.

– Vi føler oss trygge på at vi vil bli godt ivaretatt på dette skipet også. Erfaringene med opptrekkbare azimuth thruster i dagens Leinebris førte til at vi valgte det også for nybygget. Løsningen med en trekkende azimuth thruster for fremdrift har vi vært nysgjerrige på i mange år. Vi har lagt vekt på miljøavtrykk og manøvreringsevne, og tror at dette vil bli et godt system, spesielt nå som vi skal ha både line, garn og snurrevad i samme fartøy, sier Åge Uran, styreleder hos Leinebris AS.

System med dedikerte funksjoner

Det nye fartøyet skal utrustes med Brunvoll styresystem med Joystick og nyheten Fishpilot. Fishpilot er et system med dedikerte funksjoner for blant annet setting og haling av line. Under setting og haling av line blir hastighet og retning på fartøyet kontrollert automatisk selv under krevende forhold. Fartøyet følger en valgt rute og med en valgt hastigheten. Dette vil bidra til å sikre en gunstig agning av linen under setting, og ved haling vil systemet medvirke til energioptimalisering, redusert tap av fisk og mindre slitasje på linebruk.

– At Brunvoll nå også kan levere en mer komplett pakke med både fremdrift, styresystem med Fishpilot ser vi på som svært viktig og nyttig for oss, sier Åge Uran, styreleder hos Leinebris As.