NYTT KOMBIFARTØY: Slik ser nye "Leinebris" ut på tegningene.

Bygger kombifartøy til en halv milliard

Det store fartøyet er det andre ved samme navn bestilt ved samme verft. Lite er offentlig kjent om fartøyet. Men Kystmagasinet kan fortelle litt mer.

Publisert Sist oppdatert

I 2015 leverte verftet Tersan i Tyrkia linefartøyet «Leinebris». Nå sju år senere har de fått bestilling på ny «Leinebris». Men gamle «Leinebris» har lengde på 58,40 meter og bredde 13,80 meter, vil det nye bli hele 64,90 meter lang og 15,00 meter bred.

Lite er foreløpig kjent om fartøyet. Men det vil ut fra GA-tegninger lagt ved søknad om erverv, bli rigget for line og snurrevad, og ikke usannsynlig basert på fartøyets kvotegrunnlag også for garnfiske. Det vil uansett være line- og garn som vil være de viktigste redskapene.

Lite foreløpig kjent

Det er ikke gjort kjent hvilke leverandører som er valgt for motor, fabrikk og annet utstyr. I annen forbindelse er Kystmagasinet kjent med at en av de større leverandørene bli Brunvoll. Som det kommer frem på GA-tegning installeres det en Brunvoll combithruster forut som alternativ til tradisjonell baugpropell eller Azimuth. Dette vil gjøre fartøyet svært stabilt når det ligger på været for å hale line eller snurrevad.

Koster rundt en halv milliard

GAMLE LEINEBRIS: Det der "Leinebris" som ble levert av samme tyrkiske verft i 2015 som skiftes ut.

Det er Skipsteknisk AS i Ålesund som har tegnet skipet. Det er forventet at de sammen med rederiet Leinebris AS, i nær fremtid vil offentliggjøre flere detaljer om det avanserte fiskefartøyet.

Prisen på dette fiskefartøyet blir sannsynligvis rundt en halv milliard. Kontrakten med verftet er på cirka 450 millioner kroner. I tillegg kommer ekstraarbeider, endringer i nybygget som gjøres etter hvert, fiskeredskaper og annet utstyr rederiet måtte investere i.

Største eier i rederiet Leinebris AS er Paul Harald Leinebø, Leinøy i Møre og Romsdal, som eier 53,33 prosent.

OPPDATERING:

Etter at Kystmagasinet publiserte denne saken har rederiet sent ut pressemelding. Den kan i sin helhet leses her: