TOPP MODERNE: «Atlantic Enterprise» vil bli et av verdens mest moderne fiskefartøy når hun er klar, sier Mehmet Gazioğlu, General Manager hos Tersan.

Tersan med nytt bygg for dansk rederi

Det tyrkiske verftet sjøsetter ny, stor fabrikktråler for det danske verftet Ocean Prawns AS.

Publisert Sist oppdatert

– Tersan Shipyard har sjøsatt tråleren «Atlantic Enterprise», en frysetråler som er bygget for Ocean Prawns AS i Danmark. Det melder verftet i en pressemelding.

Sofistikert fabrikktråler

– «Atlantic Enterprise» er 82,3 meter lang og 18 meter bred. Den vil bli en avansert og teknologisk sofistikert fabrikktråler med mulighet for trippeltråling. Fartøyet skal ha rekefabrikk og turbot produksjonsfabrikk ombord. I tillegg vil den ha et lasterom som kan romme 1200 tonn.

Det er Skipsteknik som har designet fartøyet.

Mannskap på 35 personer

Med en Wärtsila hovedmotor på 7 350 kW vil fartøyet få en marsjfart på 16 knop. Hun vil også ha et 2 950 kubikkmeter stort fryserom for ferdig prosessert fisk, samt 200 kubikkmeter med pakkerom.

– Skipet har plass for et mannskap på 35 personer, med gode og moderne fasiliteter. «Atlantic Enterprise» vil bli et av verdens mest moderne fiskefartøy når hun er klar, sier Mehmet Gazioğlu, General Manager hos Tersan.

– «Atlantic Enterprise» vil bli av stor verdi for Ocean Prawn AS, men også for oss, og det er en glede å samarbeide med dem. Vi ser frem til å ferdigstille «Atlantic Enterprise», opplyser verftet i meldingen.