Pressemelding

NY TRÅLER:

VARD bestiller kjølesystem til ny tråler

VARD har tildelt en kontrakt til Hydroniq Coolers for leveranse av et sjøvannskjølingssystem til en ny hekktråler som verftsgruppen designer og bygger for tyske Deutsche Fischfang-Union GmbH & Co. KG.

Publisert

Ifølge kontrakten skal Ålesund-selskapet Hydroniq Coolers levere selskapets «Rack» sjøvannskjøler til den nye hekktråleren. Denne typen sjøvannskjøler er integrert i skroget under fartøyets hovedmaskinrom.

Skrogintegrert sjøvannskjøler

Der reduserer systemet temperaturen til skipets motor og andre støttesystemer ved hjelp av sjøvann slik man unngår overoppheting av motoren og andre kritiske systemer, men uten å oppta verdifull plass i maskinrommet.

SALGSSJEF hos Magnar Kvalheim i Hydroniq Coolers.

– Vår skrogintegrerte sjøvannskjøler er en plass- og energieffektiv løsning, noe som er foretrukket av både redere og mannskap. I tillegg er det enkelt for fartøyets mannskap å trekke kjølerne ut fra under maskinrommet og rengjøre dem ved hjelp av tømming og spyling mens båten er til sjøs. Det øker både effektiviteten og den driftsmessige levetiden til systemet, sier Magnar Kvalheim, salgssjef hos Hydroniq Coolers i en pressemelding.

Innfrir kravene

Hydroniq Coolers skal produsere og sammenstille utstyret ved selskapets hovedkvarter på Ellingsøy utenfor Ålesund og levere det til VARD Brattvaag i Norge i 2023.

Hekktråleren, nybygg 931, er av VARD 8 03 trålerdesign og er utviklet av Vard Design. Fartøyet er utviklet for å innfri de seneste kravene til forvaltning av fiskehelse, effektivitet og miljøvennlig drift.

Miljøfotavtrykk

Med høyt fokus på fangstkvalitet, mannskapssikkerhet og bærekraftig drift er fartøyet utstyrt med den mest effektive teknologien for å bringe fangsten til land med minimalt miljøfotavtrykk.

– Tråleren har blitt utviklet med bærekraft i sentrum. Å velge en energieffektiv sjøvannskjøler er en del av totalpakken. Vi er stolte over at VARD nok en gang har valgt oss som leverandør, legger Magnar Kvalheim til.

Leveres i 2024

Tråleren vil være 84,0 meter lang, 16,7 meter bred, og har plass til et mannskap på 34 personer. Fartøyet skal etter planen leveres i 2024.

Deutsche Fischfang-Union (DFFU) holder til i Cuxhaven, Tyskland. Selskapet er et av de eldste gjenværende havfiskerederiene i Tyskland. Siden 1995 har DFFU vært en del av islandske Samheji/Alda Group.

Spesialisert på havfiske

DFFU eier to fiskefartøy og spesialiserer seg på havfiske. Selskapets fiskefelt ligger ved Spitsbergen og norskekysten, samt Grønland.

Hydroniq Coolers er eid av det norske investeringsselskapet SMV Invest AS. Selskapsnavnet «Hydroniq» henspiller på temperaturregulering gjennom anvendelse av væske.