Karstensens Skibsværfts bygg nummer 478, «Herøyhav», vil bli drevet av den svært effektive Wärtsilä 31-motoren samt en rekke andre fremdriftsløsninger fra Wärtsilä

Wärtsilä styrker posisjonen innen fiskeri

Wärtsilä skal levere fremdriftsmaskineriet til fire nye fiskefartøy som bygges hos Karstensens Skibsværft i Danmark. Ordrene befester konsernets ledende posisjon innen fremdriftsløsninger for fiskerisektoren, og styrker selskapets nære forhold til Karstensens-verftet ytterligere.

Publisert Sist oppdatert

De 75 meter lange ringnot- og trålfartøyene bygges for ulike eiere. To er for de islandske fiske- og foredlingsbedriftene Skinney-Thinganes og Gjögur, mens de to andre bygges for de norske eierne Veibust Fiskeriselskap og Ronald Ervik, heter det i en pressemelding.

Hvert av fartøyene vil operere med den høyeffektive Wärtsilä 31 hovedmotoren. Wärtsilä vil også levere girkassen – utstyrt med "ta-meg-hjem"-funksjonalitet, vribar propell (CPP), drivaksling inkludert tetninger og lagre, akselgeneratoren og Wärtsiläs ProTouch fremdriftskontrollsystem.

Wärtsilä 31 er anerkjent av Guinness World Records som verdens mest effektive firtakts dieselmotor. Motoreffekten er økt til 5.200 kW, noe som forbedrer ytelsen ytterligere.

– Vi er godt kjent med Wärtsiläs fremdriftsløsninger og har valgt deres produkter til mange av våre nybygg. Særlig er Wärtsilä 31-motorens effektivitet og pålitelighet ideelt egnet for fiskefartøyer som opererer i utfordrende nordatlantiske farvann, sier Kent Damgaard, direktør for Karstensens Skibsværft.

– Wärtsilä har et langvarig forhold til Karstensens Skibsværft, og vi er stolte og glade for igjen å bli valgt som fremdriftsleverandør for denne serien av moderne snurpere/trålere. Gjentatte bestillinger er alltid en god indikator på kundetilfredshet, og de er en bekreftelse av vårt fokus på effektivitet, pålitelighet og miljømessig bærekraft, legger Jens Karlsson, GM Sales, Large Projects i Wärtsilä Marine Power til.

Wärtsilä-utstyret er planlagt levert til verftet i løpet av 2023, og fartøyene forventes å være klare for overlevering i 2024.

Karstensens Skibsværfts bygg nummer 480, «Gjögur», understreker Wärtsiläs ledende posisjon innen fremdriftsløsninger til fiskerisektoren, og forsterker selskapets nære forhold til Karstensens-verftet ytterligere.