Årsregnskap

PROAS: Båtverftet står for design og produksjon av fiskebåtene.
PROAS: Båtverftet står for design og produksjon av fiskebåtene.

Høyere kostnader ga lavere resultat

LEIKONG: Båtverftet Proas AS har kommet seg godt etter brannen i 2020.

Båtverftet Proas AS omsatte i fjor for 16 millioner kroner. Med høyere kostnader enn foregående år, kom driftsresultatet på 738 481 kroner.

Avsatt til egenkapital

Årsresultatet endte på 455 488 kroner, mot 1,9 millioner kroner det foregående året.

I 2020 hadde verftet sitt beste år hittil, med en total omsetningen på 17,6 millioner. Det innbefattet også andre inntekter på 4,4 millioner kroner.

Overskuddet fra fjoråret ble i sin helhet avsatt til egenkapital. Bedriften hadde ved utgangen av året opparbeidet seg en egenkapital på 3,9 millioner kroner.

Brann vinteren 2020

Verftet holder til på Gurskøy på Sunnmøre og bygger fiskebåter i størrelsesorden 7,60 til 11,05 meter. Båtene bygges i glassfiber, og er egenhendig designet, utviklet og bygget ved verftet.

Frem til vinteren 2020 var de lokalisert i Haugsbygda. Verftet ble rammet av en dramatisk brann i produksjonslokalene der. De fant derimot raskt nye lokaler på Leikong, og kom seg raskt i produksjon igjen.

Investeringer

Det har blitt investert i slippvogn og traverskran som ikke var ferdigstilt ved årsregnskapets slutt, og verftet har fått tilskudd fra kommunalt næringsfond på 150 000 kroner for bygging av slippen.

Verftet eies i sin helhet av Roy Endre Håvik, og hadde i fjor sysselsatt sju årsverk.