Selv om Halvard sløyde på harde livet, måtte det tilkalles "sløyhjelp" før fangsten kunne leveres.

Sjark gjorde kjempekast

«Storholmen», en 10,98 meter sjark, fikk en fabelaktig avslutning på fisket før påske. Så stor var fangsten at slekt og venner måtte trå til for å få fangsten sløyd.

«Storholmen» er en sjark bygget av Selfa Arctic i 2012 og eies av Storholmen Kystfiske AS på Valderøya i Giske kommune i Møre og Romsdal. Den er rigget for snurrevad og størjefiske. På onsdag, siste tur før påske var det snurrevad d

Skipper Markus Hansen forteller:

– En dag en neppe vil glemme. Dagen startet ved havnen på Synes i 05 tiden, med kort vei ut på fiskefeltet var vi godt i gang før det lysnet.

Det begynte med et par bra kast, deretter gikk snurrevadet fast, før det fjerde kastet ga kjempefangst.

Over seks tonn på fjerde kastet

STORT KAST: Det siste kastet gjorde dagen før Skjærtorsdag til en flott dag for sjarken.

Vi gjorde total av fire kast i løpet av dagen. På de to første kastene fikk vi gode 1500 kg, som var en grei start på dagen.

På tredje kastet kjørte vi oss fast. Det fjerde kastet ble noe helt utenom de uvanlige, forklarer Markus som forteller videre:

– I dette kastet fikk vi cirka 6800 kilo rund fisk. Det er en helt vanvittig mengde fisk i ett kast. Det ga oss en samlet fangst på cirka 8200 kilo, det aller meste torsk, forteller Markus til Kystmagasinet.

Måtte få hjelp til sløyinga

"Storholmen" godt lastet med kjempefangst.

8200 kilo er å sløye. Og når påsken sto for dør var det også snakk om å bli ferdig raskt og få levert fangsten. Derfor ble både en kompis og flere søskenbarn tilkalt for å få fangsten sløyd før levering.

Ifølge sluttsedlene kunne Markus og Halvard Årseth som var om bord ta en velfortjent påskeferie. For fangsten bestod av 7959 kilo torsk, 160 kilo hyse, 73 kilo rødspette, 3,5 kilo lyr, to kilo kveite og en kilo sei, totalt 8198 kilo rund vekt. Fangsten ble solgt til Norcoast AS på Godøya.