SPRELLENDE MILLIARDER: Norges Sildesalgslag har lagt bak seg atter et godt år med 2022. Det betyr at også fiskerne kan si det samme.

Sildesalgslaget omsatte pelagisk for over 11 milliarder kroner i 2022

– Tala speiler resultatet av innsatsen til fiskere og industrien i forhold til kvoter og markeder i 2022, sier salgsdirektør Knut Trognes.

Sildelaget omsatte pelagisk fisk for like over 11,4 milliarder kroner i 2022, opp fra 10,8 milliarder i 2021, opplyser de på sine nettsider.

Ti prosent økning

– For norske fiskarar ligg førstehandsverdien knappe 10 prosent over nivået i 2021, ei auke frå 8,4 milliardar til 9,2. Fartøy frå andre land stod for 2,2 milliardar kroner, eller knappe 20 prosent av førstehandsomsetninga, omlag de same som i 2021, sier Torgnes

I følge Torgnes er det mest positive med de ulike fiskeriene årets makrellfisket med gpde priser og prisøkningen på fangster til fiskemel- og fiskeolje.

Lodde og tobis trakk ned

Det mest negative var loddefiske ved ved Island og årets fiske etter tobis.

– For dei ulike fartøy grupper blei det eit godt år for kyst, brukande for ringnot og litt skuffande for trål. For oss i laget var det eit travelt år men i god dialog med fiskarar og kundar så er me stolte og glade for å vera partnar i kjeda som skaper verdiar av pelagisk fisk frå Norge, avslutter Torgnes.

På omsetningsstatistikken ( se link nedenfor) kan man se volum og verdi på de ulike fiskeslagene , også sammenlignet med året før.