SILDEEVENTYR: Det er full fart i Kvænangen igjen, etter en liten pause i romjula. Bildet er fra i høst.

Pangstart i januar: Sildeeventyret på Kvænangen fortsetter

– Det er godt med sild på Kvænangen når 2023 sparkes i gang i pelagisk fiskeri, melder Sildesalgslaget.

Publisert Sist oppdatert

Nesten 1 000 tonn NVG-sild har bllitt tatt på Kvænangen og i Reisafjorden av fem fartøy de tre første dagene i 2023, melder laget.

Kast på 250 tonn

– Det meldes om godt med sild der oppe og vi har hatt kast med 250 tonn fra de største som har vært i fiske. Vi har og hatt to føringsbåter i aktivitet allerede, sier salgsleder Kenneth Garvik i Sildelaget.

Ifølge Garvik forventes det flere fartøy i fiskeri der oppe, samt at også noen av de større ringnotbåtene er på vei nordover for å fiske NVG-sild.

– Vi har og hatt at par fartøyer som er ute i Nordsjøen og ser etter nordsjøsild, men det meldes om lite å se så langt, sier Garvik og legger til at utenlandske fartøy er allerde i makrellfiske vest av Shetland og at flere av de fangstene kan havne hos norske kjøpere fremover.

Hestmakrell på Vestlandet

I tillegg er det tatt nesten 120 tonn med hestmakrell samt litt makrell fra vestlandskysten fra Bergen til Haugesund og litt kystbrisling i Oslofjorden.

– Vi hadde en liten rolig period fra jultil nyttår, men nå ser det ut som om flåten våkner til liv langs hele kysten, avslutter Garvik