DET ER KVÆNANGEN SOM GJELDER: – Flåten har fisket utforbi fjordlinjene i Kvænangen i helgen. Her har det vært gode fangster med fin sild, melder Norges Sildesalgslag.

Fortsatt god fart i sildefisket - forventer flåten i full stim mot Kvænangen

– I tiden som kommer ser vi for oss et jevnt fiskeri på NVG-silda og den minste flåten vil nok være på plass i Kvænangen innen en ukes tid. Også makrellen har dukket opp igjen.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Sildesalgslaget.

– Fisket etter NVG-sild var veldig godt i begynnelsen av uken med tirsdag som beste dag med vel 16 000 tonn registrert i journalen. Deretter roet fisket seg litt i noen dager før vi fikk et jevnt sig inn over helgen. opplyser de.

Silda går inn i fjordene

Før helgen har silda også tatt veien innover fjordene, så mens fiskeriet i starten av uken hovedsakelig foregikk ute i Norskehavet beveget det seg nærmere land etter hvert som uken gikk.

– Flåten har fisket utforbi fjordlinjene i Kvænangen i helgen. Her har det vært gode fangster med fin sild. Totalt er det registrert vel 53 000 tonn med NVG-sild denne uken, hvorav 38 200 til konsum, 14 600 til mel og olje og det har blitt låssatt 215 tonn.

Dette forventer de skal fortsette framover.

– I tiden som kommer ser vi for oss et jevnt fiskeri på NVG-silda og den minste flåten vil nok være på plass i Kvænangen innen en ukes tid.

Bedring for makrellfiskerne

Etter noen uker med lite aktivitet på makrellen tok det seg noe opp denne uken og det er registrert hele 16 557 tonn i journalen.

– Fiskeriet foregikk på Storeggen i starten av uken og tok sted i Nordsjøen nærmere helga. Det er gledelig at makrellen igjen tar turen innom Nordsjøen og vi håper på flere fangster fra dette området. Fisken i Nordsjøen har vært noe mindre, men kvaliteten er veldig god. Det er registrert enkeltfangster opp mot 450 tonn.

Det er også landet en del makrell fra utenlandske fartøy denne uken, fisket i britisk sone.

– Kystflåten begynner å nærme seg ferdig med makrellkvotene, men det er fremdeles greit fiske for de som er i aktivitet.

Jevnt sig på Kanten

Det har vært ni fartøy i aktivitet på Kanten denne uken, og det er registrert et jevnt sig i fisket.

– Totalt er det meldt inn 121 tonn med hestmakrell, 1497 tonn med kolmule, 126 tonn med nordsjøsild, 177 tonn med strømsild og 854 tonn med øyepål.

I tillegg til nordsjøsilden fra Kanten til mel og olje er det registrert 105 tonn med nordsjøsild til konsum og 65 tonn med låssatt nordsjøsild denne uken.

Brisling i Åkrafjorden

– Denne uken har vi hatt aktivitet på brislingfisket i Åkrafjorden, som er en sidefjord før Hardanger, fra hovedsakelig to fartøy og et siste som kom i gang mot slutten av uken. Kvaliteten på brislingen er veldig god og det er levert 229 tonn med fine konsumfangster til Skude.

Hovedsakelig 100/kilo med to lags brisling.

– Fisken har nå spredd seg litt utover, men vi håper den samler seg igjen og at det blir mer aktivitet i området.