GOD STØRRELSE: Fiskeriet har pågått rundt hele Lofoten, primært på vestsiden – utenfor Napp og litt rundt Tysfjorden.

Dårlig vær i nord gjør at makrellfiskerne vurderer å ta sommerferie

Den står også tett opp til land. Det har blitt mye kasting på fiskerne og en del vurderer å ta seg 14 dagers sommerfri, slik at makrellen forhåpentligvis trekker litt ut fra fjæra.

Publisert Sist oppdatert

Fiskeriet i uke 27 var preget av noe dårlig vær, og det ble registrert 882 tonn i journalen.

God størrelse på makrellen

Størrelsen på makrellen er derimot god på rundt 500 gram. Inn mot helga bedret været seg noe og det ble mer fangsting, spesielt på nattestid.

Det melder Sildesalgslaget på sine nettsider.

– Fiskeriet har pågått rundt hele Lofoten, primært på vestsiden – utenfor Napp og litt rundt Tysfjorden. I Tysfjorden har makrellen stått grunt og båtene har fisket helt oppe i fjæra.

– Vurderer kort sommerferie

Det har blitt mye kasting på fiskerne og en del vurderer å ta seg en 14 dagers sommerfri, slik at makrellen forhåpentligvis trekker litt ut fra fjæra.

Framover forventes det at det del av ringnotbåtene kaster loss og går vestover på leit etter makrellen.

– Vi ser at utlendingene ligger helt opp mot Norskegrensen og fisker etter makrell. Det rapporteres også om at «Vendla» som er på makrelltokt har registrert gode mengder makrell på norsk side.

Også noe NVG-sild

Denne uken er det også registrert 690 tonn med NVG-sild i journalen. Fra områder på vestsiden av Lofoten.

– Det er båter som i utgangspunktet har leitet etter makrell som har kommet over sild og fått seg et par fangster. Fiskeriet har vært greit og størrelsen på silda er ganske bra med sine 260-280 gram.

Tregt fiske på Kanten

Laget melder også at fisket på Kanten har vært tregt denne uken.

– Det har vært en fire-fem båter i aksjon. Det er registrert 39 tonn med hestmakrell, 278 tonn med strømsild, to tonn med sølvtorsk, 1148 tonn med øyepål og 2283 tonn med kolmule. Det har med andre ord ikke vært stort fres i fiskeriet på Kanten, men det går på det jevne, og det er mel og olje anlegg som er åpen hele sommeren for å produsere råstoff.