TAR SEG OPP: I internasjonal sone i Smutthavet har det tidligere vært labert fiskeri, men den siste perioden har det begynt å ta seg opp og tidvis vært veldig godt.

Libas med første innmelding på makrell

Etter noe variabelt vær og observasjoner fikk Libas noen greie hal på makrellen onsdag.

Publisert Sist oppdatert

– Libas har som kjent vært ute på leiting i både Norskehavet og internasjonalt farvann, og fangsten i går ble tatt i internasjonal sone i Smutthavet.

Variabelt vær

Det melder Sildesalgslaget på sine nettsider.

– Det har vært en del variabelt vær, så vi har ikke fått leitet skikkelig i norsk sone, det har rett og slett ikke vært forhold til det enda, kan de meddele fra Libas.

I internasjonal sone i Smutthavet har det tidligere vært labert fiskeri, men den siste perioden har det begynt å ta seg opp og tidvis vært veldig godt.

– Det kommer positive signaler fra Smutthavet nå og det er godt med utenlandske båter på feltet, mange Færøyværinger, islendinger og et par russere. Så det er vel en 30-40 fartøy i aktivitet, forteller fungerende salgsleder Sigurd K. Vedøy.

Losser i Træna

Libas er nå på plass i Træna for lossing av sine 350 tonn. Snittstørrelsen på makrellen ligger rundt en 450 gram.

– Vi fikk veldig levende fisk om bord, så det ser bra ut, det var litt åte, men den var ikke sterk, sier de fra Libas.

Etter endt lossing bærer det ut igjen for å leite etter mer makrell.

– Det blir spennende å se hvordan fiskeriet utvikler seg i år, flåten har signalisert at noen vil gå rundt starten av august og noen går i midten av måneden. Det er også mulig noen kaster seg rundt i helga, vi venter hvertfall i spenning på fortsettelsen, avslutter Vedøy.