SILDEBONANZA: – Vi forventer at både resten av denne uken og neste uke blir hektisk i Kvænangen. Det er meldt et fantastisk vær, så vi satser på full fres i fiskeriet, melder Norges Sildesalgslag.

Sildesalgslaget: – Full fres i Kvænangen

– Denne uken har fiskeriet i Kvænangen virkelig tatt seg opp for «låssetterne», og over 28 båter har vært i aktivitet så langt.

Publisert Sist oppdatert

Den første fangsten fra låssettere i fjorden kom den 6. november.

– Siden den tid har fisket økt jevnt og trutt. Aktiviteten økte betraktelig forrige uke (uke 45, red. anm.) da det ble fangstet 2 600 tonn i fjorden, opplyser salgsleder Kenneth Garvik.

Flere fartøy kommer til

Denne uken har flere fartøy kommet til så fiskeriet suser og går i finværet inne på fjorden. Så langt denne uken er det tatt opp 3 400 tonn fra låssetterne.

– Siden oppstart har det vært 28 forskjellige fartøy i aktivitet, i tillegg til et par samfiskere. Vi gleder oss over at fiskeriet i Kvænangen har kommet skikkelig i gang og minner om at dette er fangster som krever at det kommer føringsbåter og frakter fisken til kjøperne. Her har alle virkelig stått på for å både fange og få levert fisken. Det er totalt ni føringsbåter som har hatt 15 leveringer siden oppstart, sier salgsleder Kenneth Garvik.

Gårsdagen beste på feltet

Videre forteller Garvik at gårsdagen var den beste på feltet med over 1 700 tonn innmeldt. Det er også registrert en økt etterspørsel fra kjøperne etter den fine og store silda.

– Vi forventer at både resten av denne uken og neste uke blir hektisk i Kvænangen. Det er meldt et fantastisk vær, så vi satser på full fres i fiskeriet, avslutter Garvik.