BESLAG: 94 teiner og 3 ruser ble beslaglagt av Fiskeridirektoratet i en fellesaksjon med Kystvakten og SNO sist helg.

Ulovlige redskaper vil bli anmeldelt

Beslagene av ulovlige fiskeredskaper vil bli anmeldt, og kan føre til bøter.

I en fellesaksjon mellom Kystvakten, Fiskeridirektoratet og Statens Naturoppsyn i Skagerrak sist helg ble det beslaglagt 97 fiskeredskap.

Vil bli anmeldt

Redskap som blir beslaglagt vil føre til anmeldelse, og i noen tilfeller kan eier være kjent og vil da risikere en straffereaksjon, typisk bot. I andre tilfeller kan det være snakk om advarsel ved mindre alvorlige regelbrudd. Det opplyser kommunikasjonsrådgiver i Fiskeridirektoratet, Olav Lekve, til Kystmagasinet.

Aksjonene som er gjennomført i april er gjort på kyststrekningen fra Mandal i vest til Hvaler i øst, samt i Oslofjorden.

Kontrollere fredningsreglene

Bakgrunnen for aksjonene på Skagerrakkysten og i Oslofjorden var å kontrollere at fredningsreglene for kysttorsk og hummer ble overholdt. Dette er et forsøk på å bygge opp igjen bærekraftige fiskebestander i et område hvor noen av bestandene er truet, som for eksempel kysttorsk og hummer.

KYSTVAKTEN: Fiskeridirektoratet samarbeider blant annet med Kystvakten når det gjelder kontroll av fiskeriene. Her fra aksjonen sist helg.

Samarbeid om kontroller

Fiskeridirektoratet har hovedansvaret for å drive kontroll av fiskeriene, og samarbeider med andre kontrolletater, som Statens Naturoppsyn, Kystvakten og politiet, ved behov. På denne kyststrekningen er det naturlig å samarbeide med andre etater som kan stille både mannskap og nødvendig utstyr til disposisjon.