GOD PRIS: Prisen gjenspeiler nok både vedlikehold og relativt ny motor.

48 år gammel 10-meter sjark kjøpt for sjusifret beløp

En snart femti år gammel tresjark kan fortsatt ha verdi. Nå er 48 år gamle «Glimt» solgt og prisen viser hva en velholdt sjark kan gå for.

Publisert Sist oppdatert

i«Glimt» ble bygget i 1974. I Skipsregisteret NOR er byggested oppgitt til Årsundet og sjarkens første navn var «Geir-Rune» og hjemsted Svolvær.

I 2003 skiftet den navn til «Lena», og et års tid senere til «Glimt». For ikke å gjøre historien for lang, så forlot sjarken Nordland fylke i 2020 da den ble kjøpt av Yngve Jack Jensen i Grimstad i Agder. I slutten av juni fikk Andersen Fiskebåtrederi AS tillatelse til erverv av sjarken. Andersen Fiskebåtrederi AS holder til i Kvalsund i Hammerfest kommune i Finnmark.

«Glimt» har en lengde på 10,18 meter og bredde på 3.20 meter.

Skal fiske flere redskap

Sjarken skal brukes til fiske med garn, juksa og teiner etter torsk, hyse, sei, kveite og kongekrabbe i Nord-Norge, opplyser reder Odd Steinar Andersen i søknad om erverv.

Jensen i Grimstad står fortsatt som eier av sjarken, hvilket betyr at handelen foreløpig ikke er gjennomført. Men det er normalt at det kan gå en del tid fra kjøp blir avtalt til salget blir gjennomført.

Over millionen tross alder

Avtalt pris skal ifølge søknad være 1.150.000 kroner. Kystmagasinet har sett en del tilfeller av nyere sjarker enn denne som har blitt solgt en hel del rimeligere. Det burde tyde på at «Glimt» er godt vedlikeholdt. Det hjelper også at fartøyet ifølge søknad om erverv har en Deutz motor installert i 2011. Den har en ytelse på 167 hestekrefter. Hos direktoratet står båten registrert med 120 hestekrefter, hvilket tyder på at de ikke har oppdatert registeret i forbindelse med skifte av motor.