FLOTT SJARK: Slik ser den flotte 11-metringen ut.

Dette blir rederiets nye flotte sjark

Veabø Kystfiske AS i Tromsø har kontrahert et flott nybygg ved GOT Marine AS. I 2018 kjøpte de 15-metringen «Storm». Den ble i ett år tidligere levert til Hekkingen Fiskeriselskap fra Skogsøy Båt, da med navnet «Leif Helge».

Publisert Sist oppdatert

I sommer ble båten solgt videre til GHT Finans AS på Husøy i Senja, og fikk navnet «Øyanes». Den flotte båten skifter Veabø Kystfiske AS med et nybygg bestilt hos GOT Marine AS. De vil igjen ha en Skogsøybåt, om enn noe mindre.

«Store sjarker»

Det er vanskelig å kalle de store båtene som bygges ved GOT Marine for «sjarker». Båtene som bygges med aluminiumskrog er store og brede. Dette nybygget har en lengde på 11,1 meter og bredde på 4,8 meter.

Det blir utstyrt med en Scania Di9 hovedmotor med ytelse på 350 hk ved 1800 omdreininger/minutt. Dette skal gi en fart på ni knop med ballast. Strøm skal en Nanni QLS22T Tier to med ytelse på 15 kW sørge for.

Nogva leverer motor og fremdriftsanlegg

Både hjelpemotor og hovedmotor leveres av Nogva og tilfredsstiller kravene til IMO Tier 2. Nogva leverer også et vripropellanlegg. Propellen får fire vinger og en diameter på 1150 mm. Den er koblet til hovedmotor via et Nogva gir med ett kraftuttak for drift av hydraulikkpumpe.

Det blir montert sidepropeller 50 med ytelse på 50 hestekrefter, merke Sleipner med 500 kg skyv baug og akter. Det var når reder og verft inngikk avtale om bygging ikke klart om sidepropell akter lot seg montere på hekk.

Flott elektronikkpakke

Det skal normalt være et mannskap på to, men sjarken bygges med to lugarer med køyeplass for tre. Alle dørker i innredningen får vannbåren varme.

Det inngår en flott elektronikk pakke med verdi på over 1,1 millioner kroner i kontraktspris. På dekk inngår en garngreier-bom på 3,5 meter, og en Hydema garngreier med en meter bredde og to motorer, samt en garnhaler av merke Lormek