VIL TA GREP: – Antallet drukningsulykker er for høyt og det er alvorlig. Mine tanker går til de som har opplevd en ufattelig tragedie. Arbeidet med drukningsforebygging er viktig for regjeringen og for meg personlig, sier fiskeri- og havminister Skjæran.

Vedtar nullvisjon for drukningsulykker: – Ett liv tapt er ett for mye

– Hvert år omkommer mange som følge av drukning. Dette er noe regjeringen ser alvorlig på. Ett liv tapt til drukning er ett for mye, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap).

Publisert Sist oppdatert

– Derfor tar vi nå grep og vedtar en nullvisjon for antall drukninger, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) i en pressemelding.

60 druknet sålangt i år

Så langt i år har 60 personer omkommet i drukningsulykker i Norge. 54 fram til 31. juli, og 6 så langt i august, viser foreløpige tall fra Redningsselskapets drukningsstatistikk.

– Antallet drukningsulykker er for høyt og det er alvorlig. Mine tanker går til de som har opplevd en ufattelig tragedie. Arbeidet med drukningsforebygging er viktig for regjeringen og for meg personlig, sier fiskeri- og havminister Skjæran.

Regjeringen etablerer nå en nullvisjon mot drukningsulykker på fritidsområdet. Fra før har regjeringen etablert en nullvisjon om ingen omkomne eller hardt skadde på sjøen fra fritids- og yrkesfartøy.

Skal lage handlingsplan

Nullvisjonen skal følges av en handlingsplan

– Nullvisjonen skal følges av en handlingsplan. Vi må få til en samlet nasjonal innsats mot drukningsulykker og økt bevissthet om forebygging. Det er mange flinke aktører som gjør mye bra arbeid på dette feltet, og jeg ser frem til å få gode innspill i det videre arbeidet, sier fiskeri- og havministeren.

Drukning skjer under bading, i forbindelse med ferdsel på utrygg is, etter fall fra båt eller land. Ansvaret for drukningsforebygging generelt er spredt mellom ulike departement, som sammen skal utarbeid en handlingsplan. Nærings- og fiskeridepartementet koordinerer dette arbeidet.