KONTRAKT: Signering av kontrakt. F.v. Håkon Woldsund (Evotec), Paul Hufflett (Aurora Fisheries) og Michael Connoly (Aurora Fisheries).

Evotec har vunnet kontrakt på tråler

Tråleren vil fiske i farvannene rundt New Zealand, og vil erstatte rederiets nåværende fabrikktåler.

Publisert Sist oppdatert

Evotec har vunnet en kontrakt for å levere en komplett vinsje- og håndteringspakke til en tråler drevet av det newzealandske selskapet Aurora Fisheries, som er en del av Solander Group. Det melder de i en pressemelding.

Erstatter nåværende tråler

Tråleren vil fiske i farvannene rundt New Zealand, og vil erstatte rederiets nåværende fabrikktråler.

– Vi er veldig glade for å ha valgt Evotec, deres vinsje- og håndteringsløsninger anser vi som neste generasjons systemer. Dette vil gi oss bedret effektivitet, samt en mer bærekraftig og økonomisk løsning, sier Paul Hufflett, administrerende direktør i Aurora.

Tråleren bygges for tiden hos tyrkiske Tersan Shipyard og skal leveres i 2025.

Omfatter alle vinsjer

Leveransen fra Evotec omfatter alle vinsjer for tråling og fortøying. 

– Markedet i Oseania er interessant, og Evotec har etablert et salgs- og servicesenter i Nelson, NZ. Med lokal tilstedeværelse og nybygg er vi posisjonert for ytterligere vekst i markedet.

Prosjektene er utviklet i tett samarbeid med Skipsteknisk i Ålesund, og med kontraheringen av Leinebris tidligere i år, er denne kontrakten den andre i rekken sammen med design selskapet.

Satser på bærekraft

– Våre kompakte og robuste løsninger med lav vekt bidrar positivt på flere områder. Etter en lang og grundig prosess med hard internasjonal konkurranse, klarte vi å innfri på kundens forventninger. Det at fartøyene skal operere på andre siden av kloden er beskrivende for hvordan våre løsninger og kompetanse vurderes, sier Håkon Woldsund, salgssjef i Evotec.

– Evotec sin satsing på bærekraftig teknologi og effektive håndteringsløsninger for fiskeflåten har gitt gode resultater. Selskapet har på rekordtid etablert seg som en markedsleder i det globale markedet og har store ambisjoner fremover, sier Jogeir Romestrand, CEO i Evotec.