KLAR TALE: Roger Hansen fisker med denne Skogsøybåten.

Klar tale fra fisker og politiker

Debatten rundt nye rapporterings- og sporingskrav blant de mindre båtene har gått med sterk kuling i kastene. Ett av de saftigste og kanskje beste innleggene, som beskriver både følelser og fakta på en sterk, humoristisk og satirisk måte, er et innlegg av fiskeritillitsmannen Roger Hansen fra Nordkapp.

Publisert Sist oppdatert

Han publiserte sin spesielle meningsytring på Facebook. Roger er leder i Fiskarlaget Nord og aktivt medlem i Arbeiderpartiet. I Stortingsperioden 2017 til 2021 var han vararepresentant for Finnmark.

Når han ikke driver med politikk i Arbeiderpartiet eller Fiskarlaget, driver han Skarsvåg Kystfiske AS som eier snurrevadbåten Thor-Arild. Den er 14,97 meter lang og 6,50 meter bred, og ble levert av Skogsøy Båt på tampen av 2015.

Innlegget, som dessverre så langt ikke ser ut til å ha medført noen større forståelse for situasjonen til de mindre fiskebåtene i regjeringen, gjengir vi i original form:

Nu har æ vært i feske i ett døgn….. i den tiden skal æ melde avgang havn, melde minst en gang før kl 0200 korr mye fesk vi har ombord.

ROGER HANSEN: Innlegget er saftig og ekte i en humoristisk og satirisk form.

Ikke nok med det, før vi går iland, så må æ sende ny melding korr mye vi har ombord.

Ikke nok med det…. Når vi da går iland….å ska levere, så må æ melde korr vi skal levere, korr mye vi har ombord av de forskjellige artan av fesk….

Ikke nok med det….. samtidig skal æ være, skipper, styrmann, drege flå på nota, være med i bløgging å sløying mm….. Nu ska det ikke gjentas de ordan æ har brukt på det her systemet vi i den minste flåten e blitt pålagt….. det sømme sæ ikke offentlig….

Men en ting e sikkert…. Her blir det å hagle med bøter…

Herved inviteres Kristina Hansen, Bjørnar Skjæran og Vidar Ulriksen til å komme ombord til oss.

Vær med en 3-4 daga på sjøen for å se ka i herrens navn dokker har bifalt av fangstrapporteringsystem som den her minste flåten under 15 meter…. E blitt pålagt fra 1 Juli…

Dokker bidrar til å gjøre stolte feskera tel ulydige/ulovlige borgera….. finnes det et snev av respekt for feskera som drifte i den minste flåten under 15 meter, så ber æ innstendig om at det her fangstrapporteringsystemet reverseres, og at kystfiskeappen gjenninnføres…

Trøtt å jævlig har æ nu meldt feil inn på det her nye systemet…. Underrapportert fangsten med ca 60%……

Æ e fan så lite stolt av det….