MÅ HA, BARE MÅ HA: Fra fredag 30. juni begynner Kystmagasinet å plusse saker på nettsiden vår. Vi feirer 25 år i år, og kommer samtidig ut med en egen jubileumsutgave da. På bildet er hele Norges Alex Rosèn med Kystmagasinet i anledning seminaret «Mingling i havet – Sjømatnæringen på 1-2-3» i Bergen tidligere i vår. Båtinteressert som han er, insisterte han på å få med seg et rykende ferskt eksemplar.

Kystmagasinet går på pluss

I løpet av noen uker skal den nye betalingsløsningen vår være på plass.

Publisert Sist oppdatert

Kjære leser. Da er vi klare, og beslutningen er tatt. Fredag 30. juni starter vi i Kystmagasinet med å plusse nyhetssakene våre på nett.

Både nett og papir

Fra før har vi hatt abonnementsløsning på papirutgaven vår, som kommer ut 11 ganger i året. Nå skal altså også nettsiden inn under samme paraply.

Kystmagasinet har tidligere i perioder vært plusset, men det siste halvannet året har vi kjørt med kun åpne saker på nett. Det har faktisk avstedkommet en god del spørsmål fra våre lesere om hvordan vi finansierer journalistikken vår. Og det er et meget betimelig spørsmål. Også journalister må ha noe å leve av. Vi har huslån og forpliktelser, vi som alle andre. Når måneden er over, må også vi betale våre regninger.

1,2 milloner sidevisninger

Siden 2015 har de fleste seriøse, redaktørstyrte medier i Norge hatt en eller annen betalingsløsning for sine saker på nett. De fleste av våre lesere er dermed vel vante med dette, og skjønner utmerket godt hvorfor det må være sånn. Det er ikke gratis å lage god, relevant nyhetsjournalistikk, skrive båtomtaler, reise rundt på messer og markeder for å dekke de store trendene innen fiskeri- og kystnæringene.

Det siste året har Kystmagasinet hatt nærmere 40 000 unike brukere og rundt 100 000 sidevisninger hver eneste måned. Over 1,2 millioner sidevisninger har det blitt de siste 12 månedene til sammen.

Dette forteller oss at vi blir lest, fra kyst til kyst over hele landet. Og til dels i mange andre land også. Ikke minst vår nabo Danmark. Det er tydeligvis dejligt at være dansk i Danmark - når man kan lese Kystmagasinet på nett!

Mange abonnementsløsninger

Når det gjelder den praktiske biten av plussingen, kan våre kjære lesere løse dette ved å klikke seg inn på abonnementssiden vår, der de kan velge fra en lettfattelig meny hvilken abonnementsløsning de ønsker seg. Kun nett, kun papirmagasinet, eller begge deler.

Linken til dette finner du her: https://www.kystmagasinet.no/abonnement

For større bedrifter, generelle spørsmål eller andre med spesielle behov, oppfordrer vi til å ta kontakt med vår meget hyggelige abonnementssjef Tomas Madsen på telefon 458 01 610 eller epost: tomas@kystmagasinet.no for et godt tilbud.

Da håper vi at så mange som mulig av våre lesere blir med «over til den andre siden». Vi lover at vi skal fortsette å levere unike, nærgående, oppdaterte og oppklarende nyhetssaker og reportasjer hver eneste dag på nett og i hver utgave på papir også i fremtiden!