TASKEKRABBE: Med denne sjarken skal Senjarederen Oddvar Nes satse på taskekrabbe.

Nå vil fiskebåtreder fiske taskekrabbe

Fiskebåtreder Oddvar Nes på Senja satser bredere. I tillegg til sine to svært moderne store fartøy, har han nå anskaffet seg en relativt ny sjark. Med den skal han fiske taskekrabbe.

Oddvar Nes Holding AS eier 70 prosent i de to nesten nye båtene «Trondskjær» og «Lise Beate» med lengde på henholdsvis 39,7 meter og 38,5 meter. Båtene fisker med not og snurrevad. Største aksjonær er Oddvar News som eier 70 prosent, mens familiemedlemmene Beate, Lise og Stian, alle med etternavnet Nes eier ti prosent hver. Men nå vil Oddvar også prøve seg på taskekrabbe.

Sjark bygget av Nor-Dan Marine

GOD INNTJENING: Er en villig til å jobbe knallhardt, kan taskekrabbe gi bra inntekter.

Gjennom selskapet Oddvar Nes Holding AS ble det i januar søkt om erverv av sjarken «Liben». Dette er en sjark med lengde på 10,65 meter og bredde på 3,60 meter. Den er utstyrt med en Perkins hovedmotor som yter 300 hestekrefter, og ble levert av Nor-Dan Marine AS i 2015.

I mars ble sjarken overtatt og navnet skiftet til «Hamnnes». Ifølge søknad om erverv ønsker Oddvar Nes å fiske etter taskekrabbe.

På havet to ganger

TO STORE BÅTER: Fra før av har Oddvar Nes fartøyene «Trondskjær» (rød) og «Lise Beate» (blå).

Foreløpig har sjarken vært på havet to ganger. Første gang, 28. mars, ble det fisket med juksa. Fangsten ble 46,5 kilo torsk, samt noen få kilo uer, sei, brosme og lange. Deretter var sjarken på fiske 5. april og tok 717 kilo torsk på torsk.

Det er tidlig for å fiske taskekrabbe med tanke på matinnholdet. Så langt nord som Senja er det ifølge Havforskningsinstituttet taskekrabbe, men med store variasjoner i bestandene. Det kan derfor bli et spennende fiske Oddvar New går i gang med.

Sjarken ble solgt av Frode Eide i Deknepollen i Vågsøy som eide den litt over et år. Prisen var ifølge ervervssøknaden 2 650 000 kroner. Første eier var Lillekveita AS i Mandal, hvor Gunn Berit Roland er største aksjonær.