PÅ MESSE: Nomapro sine produkter har fått god respons i Middelhavslandene. Nå satser selskapet videre.
PÅ MESSE: Nomapro sine produkter har fått god respons i Middelhavslandene. Nå satser selskapet videre.

Nomapro inngår avtale om distribusjon i Middelhavsområdet

– En milepæl for begge selskapene, som har betydelige ambisjoner om vekst i markedet.

Publisert Sist oppdatert

Nomapro har signert avtale med det tyrkiske selskapet Octo Aqua for distribusjon av produkter til sentrale deler av Middelhavsområdet. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

– Sjømat- og havbruksnæringen er i sterk vekst og vi tar nå en posisjon i et marked som har stort potensial og som i stor grad etterspør de teknologiske løsningene og produktene vi har i vår produktportefølje.

Spennende tider i vente

Avtalen kom på plass under en av Tyrkias største akvakulturmesser, Future Fish Eurasia.

– Nomapro var tilstede med flere produkter og etter messen var det ingen tvil om at produktene er populære og vi fikk mye oppmerksomhet. Flere forespørsler og bestillinger er allerede lagt inn og det forventes at mellom 10-20 nanoICE-produkter vil bli levert det første året, opplyser selskapet.

– Vi har jobbet hardt for å få avtalen på plass, og vi er veldig glade for at vi nå har en avtale som begge parter er fornøyd med, sier administrerende direktør Asbjørn Tøssebro. Med et bredt spekter av produkter innen kjøleløsninger, kameraer, lys, programvare, måling av biomasse og produkter til ringsiden av havbruk vil vi kunne være en leverandør som kan være tilstede flere steder i verdikjeden. Produktporteføljen møter morgendagens behov i en bransje som stiller strenge krav til pålitelighet og kvalitet. Områdene som omfattes av avtalen for distribusjon er de omkringliggende landene rundt Middelhavsterritoriet, Svartehavsterritoriet, Det Kaspiske hav og Midtøstens territorium.

Store områder

I sum er dette store områder og påvirker mange markeder, og vil åpne for nye muligheter og videre vekst for Nomapro.

– Vi ser frem til et spennende år med fremveksten av nye og spennende muligheter for vekst og utvikling av produkter for en bransje som er opptatt av kvalitet, bærekraft og innovasjon.

Produkter som ismaskiner fra nanoICE ble svært godt mottatt i Tyrkia da Nomapro og Octo Aqua var representert på en av Tyrkias største havbruksmesser. I tillegg til et bredt produktspekter er Nomapro også distributør av ROV-er fra Mariscope, og kan kombinere et bredt utvalg av undervannsfartøy med mange av de andre produktene som kameraer, lys og teknologi for å jobbe med deler av havbruksnæringen.

Etterspør kjøleløsninger

Gode kjøleløsninger for industrien både i Tyrkia og omkringliggende områder er etterspurt og mange ser nå den store fordelen med nanoICE sine maskiner som lager både superkjølt vann og is.

– Med nanoICE-produktene kan du superkjøle produktene gjennom hele verdikjeden, slik at de er ferske, men ikke frosne, og kunden gis dermed et bedre kvalitetsprodukt, produsenten høyere utbytte og det skapes mer tid til å distribuere produktene. I jakten på bærekraftige løsninger vil nanoICE være et betydelig bidrag til fiskeindustrien i områdene der Octo Aqua opererer, avslutter Tøssebro.