OPPRYDDING: 150 m3 bygningsmasse og trevirke ble plukket opp av sjøen etter raset på Reinøya.

Oppryddingen på sjøen er avsluttet

TROMS: Selve oppryddingsaksjonen på sjøen etter snøraset på Reinøya i Karlsøy kommune er over, og man er tilbake til normal varsling av drivende gjenstander i sjøen.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser sjøtrafikksentralsjef ved Vardø sjøtrafikksentral, Ståle Sveinungsen, til Kystmagasinet.

Observasjoner håndteres

Det ble sendt ut navigasjonsvarsel på grunn av flere observasjoner, men dette varslet gikk ut kl 12:00 i dag (onsdag). Ifølge Sveinungsen håndteres videre observasjoner fortløpende, og trafikkleder vurderer om det skal settes inn ressurser på opprydding.

Ryddet opp på sjøen

150 m3 med bygningsmasse og trevirke ble plukket opp av sjøen etter snøraset på Reinøya i Karlsøy kommune sist fredag ettermiddag.

Også ni dyrekadaver ble plukket opp av sjøen, etter at et helt gårdsbruk på øya ble feid på sjøen.

I oppryddingen deltok KV Bison og tre-fire mindre servicebåter fra oppdrettsnæringen.

Tidkrevende arbeid

TROMS: KV Bison ledet arbeidet med oppryddingen på sjøen.

Kystvaktskipet ledet aksjonen på sjøen, med opprydding av skipsleder i området rundt rasstedet på Reinøya, på vegne av Kystverket.

I helga var fokuset i Grøtsundet og Ullsfjorden, inn mot tettstedet Oldervika.

Skipssjef på KV Bison, Knut R. Garnes, forteller til Kystmagasinet at arbeidet var tidkrevende, og spesielt på lørdag var værforholdene en hindring ettersom risikoen ble større da det blåste og var bølger.

Vrakdeler utgjør risiko

Hovedfokuset var i starten med de største vrakdelene, da de utgjør størst risiko, men det ble også tatt opp mindre vrakdeler fra bygninger, skrog osv.

- Det er krevende arbeid for alle som deltar, og det er tidkrevende å lokalisere og ikke minst det å få ødelagte deler løftet om bord på en sikker og trygg måte, forteller han i en epost til Kystmagasinet.