KVINNER MÅ TØRRE: – Menn har lært seg å gutse på, selv om de kanskje ikke mestrer det i det hele tatt!, sa Siv Jensen og slo oppgitt ut med armene på scenen.

– Man må tørre å være dame, å fylle rollen

Man må tørre å være dame, å fylle rollen. Gå med høye og spisse sko. Ikke vær en kvinne i mannsklær, sa tidligere FrP-leder Siv Jensen under Kvinner i Havet-konferansen.

Publisert Sist oppdatert

Jensen innledet med å forsikre forsamlingen om at hun er helt ferdig med politikken. I dag jobber hun med et prosjekt for Redningsselskapet, der målet er å redusere antall drukningsulykker.

Har kjent på å være jente i manneverdenen

Hun fortsatte med å forsikre forsamlingen om at det å være jente i en manneverden, det har hun fått kjenne på mange ganger.

– Vi har kommet veldig langt i Norge. Men ofte er det oss kvinners skyld at vi ikke får der helt til. Vi har et behov for å kjenne på et enormt mestringsbehov. Mens menn har lært seg å gutse på, selv om de kanskje ikke mestrer det i det hele tatt!, sa hun og slo oppgitt ut med armene.

Oppfordringen til kvinner var dermed krystallklar.

– Vi må ta grep, ta steget ut og gjøre det. Hvorfor ikke? Go for it, sa hun til forsamlingen.

Må lære å skryte av seg selv

Kvinner må bli dristigere, og ha mer tro på seg selv, sa Jensen videre.

– Vi må bli flinkere til å skryte av oss selv, og å ta sjanser. Vi lærer mens vi går. Det har jeg lært av, og jeg har gjort og sagt mye dumt i mitt liv, lo hun.

Samtidig mener hun at man aldri må slutte å være kvinne.

– Man må tørre å være dame, å fylle rollen. Gå med høye og spisse sko, ikke vær en kvinne i mannsklær, sa hun.

– Har fått mye sjikane opp igjennom årene

Jensen har i to tiår vært en av landets mest medieprofilerte kvinner, og hun har måttet fronte mange kontroversielle saker. Det har hatt sin pris, skal vi tro henne.

– Jeg har fått all den sjikanen man kan få i sosiale medier. Det bekymrer meg i dag, at unge politikere må ta dette. De trenger støtte, ikke sjikane. Hvis ingen vil stille til valg som politikere, vil demokratiet vårt falle fra hverandre.

For kvinner er det snakk om ekstra mye mot.

– Det handler om å tørre å stå der, tørre å ta litt plass.

Hun hadde også en kommentar til at det var nesten 90 prosent kvinner blant de fremmøtte.

– Det er leit at det er så få mannfolk her. Neste år bør de nesten tvinges til å være med!