Gudmundur Jon Hafsteinsson i Mehamn i Finnmark har kjøpt sjarken «Viktoria Lif».
Gudmundur Jon Hafsteinsson i Mehamn i Finnmark har kjøpt sjarken «Viktoria Lif».

Kjøper sjark og kongekrabbekvote med 300 000 i egenkapital

Med forbehold om at Fiskeridirektoratet godtar søknad om erverv, så kjøper Gudmundur Jon Hafsteinsson i Mehamn i Finnmark sjarken «Viktoria Lif».

Gudmundur som kjøper sjarken, har fra 2017 til i år arbeidet som fisker for rederiet West Atlantic AS i Tromsø. Rederiet driver ifølge deres nettside tre sjarker. To av sjarkene er av typen Cleopatra 36 som begge er rigget for line, mens den tredje sjarken er en Cleopatra Fisherman hurtigsjark med lengde 31 fot. Denne er rigget for garn.

Nå har tiden kommet for at Hafsteinsson vil ha sin egen sjark. Valget har falt på en sjark bygget ved Viksund Båt i Strusshamn i 1978. Sjarken har en lengde på 9,45 meter og bredde på 3,20 meter. Motor en Perkins med ytelse på 96 hestekrefter. Etter overtakelse er det planen å skifte navn på sjarken til «Hafsteinn».

Sjarken skal brukes til fiske etter torsk og hyse, og til fiske etter kongekrabbe. Fangst skal leveres i Mehamn. Det er også sørget for lokal finansiering av kjøpet. 300 000 kroner er egenkapital, 550 000 kroner er lån fra en fiskekjøper, mens 212 500 er lån fra selger av sjarken. Selger er Thorleifur Kjartan Johannsson, også han bosatt i Mehamn.

Totalt investerer Gudmundur Jon Hafsteinsson 1 025 000 kroner.