NYTT REGIONLAG: – Vår viktigste jobb fremover er å stoppe fraflyttingen fra nord, sier f.v. Ingvild Iversen, Sølve Johansen, Hjørdis Nilsen, Odd Arild Hansen, Torfinn Johansen, Toril Bakken Kåven, Geir Thrane, Greger Mannsverk, Inger Kjellmo.

Partiet Nordkalottfolket starter regionlag i Øst-Finnmark

– Torsdag 19. januar ble det dannet et interimsstyre for et regionlag i Øst-Finnmark. Målet er å ha på plass det ordinære styret til landsmøtet i juni.

Publisert Sist oppdatert

Partiet Nordkalottfolket har hatt medlemsmøte i Kirkenes. Der ble det bestemt å lage et regionlag i Øst-Finnmark, melder partiet i en pressemelding.

Skal stoppe fraflyttingen fra nord

Dette er partiet svært fornøyd med.

– Dette er virkelig en gledens dag. Vi har lenge ønsket å danne et regionlag i øst, og med økt medlemsmasse, var tiden nå inne. Vår viktigste jobb fremover er å stoppe fraflyttingen fra nord, bidra til infrastruktur og næringsutvikling som gjør at ungdommen vil bo i nord. Skal stoppe fraflytting, er det i Øst-Finnmark tiltakene må komme først, sier Toril Bakken Kåven som er parlamentarisk leder for Nordkalottfolket på sametinget og fylkestinget.

Ønsker å delta i det samiske demokratiet

– Mange har oppdaget Nordkalottfolkets politikk, og vi ser det er en bevisstgjøring rundt at man også er same, og øsker å delta i det samiske demokratiet. For svært mange har familiens samiske historie vært underkommunisert i årtier, og det er fantastisk å se at mange nå tar et ørlite oppgjør med fortielsen, og melder seg inn i valgmanntallet for Sametinget. Jeg ønsker den utviklingen hjertelig velkommen, og håper flere anerkjenner sin samiske familiehistorie, og melder seg inn i valgmanntallet. På den måten får vi flere samer som deltar i det samiske demokratiet, sier Kåven.

Skal finne bredt sammensatt styre

Interimsstyret består av Geir Thrane, Ingvild Iversen og Greger Mannsverk, som alle bor i Kirkenes.

– Deres fremste oppgave er å finne kandidater til et bredt sammensatt styre med større geografisk spredning og god kompetanse og nettverk, som kan konstituere seg før sommeren. God bistand har vi også fra Torfinn Johansen, som er representert stammerådet til Nordkalottfolket, meldes det.