FORNØYD: – Vi har arbeidet målrettet, saklig og vært tydelig hele vegen. Det har gitt resultater, sier Kåre Heggebø hos Norges Fiskarlag opm nyheten om ERS-kravene for den minste flåten.

– Tommelen opp fra vår side for dette

– Vårt målrettede arbeid har gitt resultat. Dette sier leder Kåre Heggebø i Fiskarlaget etter at Nærings- og fiskeridepartementet har besluttet å forenkle i rapporteringskravene for den minste fiskeflåten.

Publisert Sist oppdatert

Kåre Heggebø sier saken om sporing- og rapportering har vært et langt lerret å bleke. I dag kom meldingen om at departementet snur og forenkler rapporteringskravene for den minste flåten.

– En god start på påsken

Nå er man altså i mål.

– Vi har arbeidet målrettet, saklig og vært tydelig hele vegen. Det har gitt resultater. Akkurat i dag vil jeg likevel velge å kun ha fokus på at denne nyheten er en god start på påsken. Vi har jo langt på veg fått gehør for de fleste av våre sentrale synpunkter. Når ministeren samtidig forsikrer at fiskerne ikke trenger å frykte for feilestimering av bifangsten, så er også dette en god avklaring, sier Kåre Heggebø.

Skal evaluere til neste år

Bjørnar Skjæran understreker i sin melding at det ikke skal gis gebyr for feilestimering – og påpeker at Fiskeridirektoratet vil utvide innkjøringsfasen og praktisere myk håndheving inntil næringa og Fiskeridirektoratet har evaluert rapporteringsregimet.

–Vi vil gjennomføre en evaluering innen september 2024, slik at denne kan legges til grunn for innfasing av ordningen for fartøygruppen 8-10 meter fra 1. januar 2025, sier Skjæran.

– Tommel opp fra oss

Dette faller også i god jord hos Fiskarlaget.

– Fra Fiskarlagets side reagerer vi også svært positivt på denne avklaringen. En skikkelig evaluering, før det tas nye steg - er et svært godt signal for vegen videre. Dette er tommel opp fra vår side, avslutter Kåre Heggebø.