KAN INGENTING OM FISK: Norges Fiskarlags podkast «Jeg kan ingenting om fisk» ledes av Hanna Bakke-Jensen og Marit Hiim Haugseth. De jobber begge i Fiskarlaget, og har bestemt seg for å lære mer om fisk og fiskeriene. Resultatet vil de dele med lytterne på podcast.

Fiskarlaget lanserer sin egen podcast: – Jeg kan ingenting om fisk

– Fiskeriene bygde landet, men i dag er det færre og færre som kan og forstår betydningen næringen har – og har hatt langs kysten, sier de to nyslåtte podcast-stjernene.

Publisert Sist oppdatert

Norges Fiskarlags podkast «Jeg kan ingenting om fisk» ledes av Hanna Bakke-Jensen og Marit Hiim Haugseth.

Lanseres i dag tirsdag

De jobber begge i Fiskarlaget, og har bestemt seg for å lære mer om fisk og fiskeriene. Podkasten lanseres i dag, tirsdag 15. november, og det kommer fire episoder fram mot jul, hvor vindkraft til havs, fiskerireguleringer og fiskeripolitikk er blant temaene. Hanna og Marit vil i hver episode invitere gjester for å lære mer om utvalgte og dagsaktuelle temaer. Målet med podkasten er å bli kjent med den norske fiskerinæringen.

– Vi jobber begge i Fiskarlaget, men mest med folk og lite med fisk. Derfor bestemte vi oss for å lære mer, og vi vil gjerne invitere flere med på denne kunnskapsreisen, sier Marit Hiim Haugseth.

Stolte av næringen

Hanna Bakke-Jensen er stolt av næringen og håper de som tar seg tid til å lytte vil forstå tanken med podkasten og få med seg mer om næringens store betydning.

– Fiskeriene bygde landet, men i dag er det færre og færre som kan og forstår betydningen næringen har – og har hatt langs kysten. Vi håper denne podkasten kan være et lite bidrag til å øke kunnskapen om Norges råeste næring, sier hun.

Vindkraft som tema

I den første episoden er temaet vindkraft til havs. Der møter du Jan Henrik Sandberg, seniorrådgiver i Fiskarlaget, og Terje Eriksen, styreleder i Fiskarlaget Vest. De skal lære Hanna og Marit om utfordringene med vindkraft til havs. Hva betyr det for fiskeriene? Og er det mulig med sameksistens?

– Vi har sett over lang tid at podkast som kanal brukes av mange aktører. Fiskeri og fiskeripolitikk er viktig for hele Norge, og vi håper med lanseringen av podkasten vår at vi kan nå både de i næringen, men kanskje spesielt de som ikke har et aktivt forhold til fiskeri. I podkasten får vi anledning til å snakke ut og dra lengre resonnementer om viktige temaer, sier Bakke-Jensen.

Podkasten «Jeg kan ingenting om fisk» er tilgjengelig i alle plattformer hvor podkaster konsumeres.