FORNØYD: – Vi er takknemlige for samarbeidet og er sikre på at vi kan utgjøre en stor forskjell og skape betydelig verdi for Samherji, sier Konrad Hatlemark Olavsson, Maritech Island om kontrakten.

Storkontrakt til Maritech på Island

– Vi har jobbet sammen med dem i flere måneder, og sammen satt opp en løsning som har noen tillegg ut over standardpakken for hvitfisk.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Maritech i en pressemelding.

– Vi er glade for å dele nyheten om at vi har inngått en ny kontrakt med UA/Samherji, som nå tar i bruk Maritech Eye i produksjonen i Akureyri.

Første enhet allerede klar

De har jobbet sammen i flere måneder, og sammen satt opp en løsning som har noen tillegg ut over standardpakken for hvitfisk. 

– Resultatene har vært svært gode, og den første enheten er nå klar til å integreres i en av produksjonslinjene. Når vi har fått erfaring med drift av det første systemet, er planen å utvide leveransen for å dekke hele produksjonen.

– I løpet av de siste månedene har vi i samarbeid med Maritech utviklet et system som fokuserer på å finne de viktigste defektene i filetene; blodflekker, kveis, spalting, svarte linjer og avvik i form. Målet har vært å identifisere filetera som ikke trenger beskjæring og dermed kan gå direkte til porsjonering. Dette gir betydelig bedre utbytte i produksjonen og reduserer manuelt arbeid med fortrimming, sier Sunneva Ósk Guðmundsdóttir, produksjonssjef hos UA.

– Kan utgjøre stor forskjell

Hos Maritech er man selvsagt svært fornøyd med å ha landet dette samarbeidet.

– UA/Samherji har ledet an i dette prosjektet hele veien og har vært pionerer når det gjelder å utnytte teknologien kommersielt innen hvitfiskforedling. Vi er takknemlige for samarbeidet og er sikre på at vi kan utgjøre en stor forskjell og skape betydelig verdi for Samherji, sier Konrad Hatlemark Olavsson, Maritech Island.