KONKURS: Grovfjord Mek. Verksted AS er slått konkurs. (Foto: Grovfjord Mek. Verksted)

Grovfjord Mek. er konkurs

Grovfjord Mekaniske Verksted ble onsdag begjært konkurs.

Administrerende direktør i Grovfjord Mek. Verksted (GMV), Bård Meek-Hansen, sier til avisa Harstad Tidende at årsaken til konkursen er kraftig kostnadsøkning på materialer og komponenter etter pandemien, svak norsk krone og store forsinkelser på grunn av mange endringer som de ikke har fått oppgjør for.

Prøvd finne løsning

Han sier videre til avisa at de har prøvd å fremforhandle en avtale med deres største kunde på levering av fire 21-meters båter og fem 36-meters båter. Dette var kontrakter på totalt flere hundre millioner kroner. 

GMV skulle få mer betalt for å ferdigstille fartøyene, tatt i betraktning de store kostnadsøkningene som har kommet på en rekke produkter, deriblant aluminium. 

Meek-Hansen måtte erkjenne at de ikke kom i mål med avtalen. 

50 ansatte mister jobben

Bedriften ble etablert i 1919, og har vært en ledende aktør i bygging av servicebåter til havbruk og offshore havvind. Den samlede gjelden ligger på 68,7 millioner kroner. Omlag 50 ansatte blir berørt av konkursen, og mister dermed jobben.

Midtre-Hålogaland Tingrett har antatt at selskapet er ute av stand til å dekke forpliktelsene sine etter hvert som de forfaller.