KONKURRANSER OG SJØMAT: Leif Olav Alnes og Karsten Warholm.

Sjømatrådet trår til med sjømat i internasjonalt Warholm-stevne i Ulsteinvik

Når Karsten Warholm inviterer verdenseliten til Ulsteinvik i februar, står både konkurranser og sjømat på menyen.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 2. februar er det igjen klart for Karsten Warholm® Invitational i Ulsteinhallen. Det er tredje året at dette innendørsstevnet arrangeres, og også denne gang stiller en rekke nasjonale og internasjonale friidrettsstjerner til start. Det melder Sjømatrådet i en pressemelding.

Verdenseliten får servert sjømat

Nytt denne gang er at sjømat spiller en sentral rolle. Det sørger en signert partneravtale mellom Sjømatrådet og arrangøren Karsten Warholm® Invitational for.

– Vi har allerede en toårig samarbeidsavtale med Karsten Warolm og er særdeles fornøyd med det. Når vår egen sjømatambassadør som vi er så stolte av, inviterer verdenseliten til sin hjemmebane, er det en ypperlig anledning til å vise frem vår fantastiske bærekraftige, sunne og smaksrike sjømat. Det skal vi gjøre overfor utøverne, Ulsteinviks innbyggere og hele sunnmørsregionen, sier markedsdirektør Camilla Beck i Norges sjømatråd.

Vil inspirere lokalt

Sjømatrådet produserte i fjor flere reklamefilmer med Karsten Warholm. De har siden vært vist på en rekke medieflater både i ute- og hjemmemarkedet. I Norge er det oppskriftsnettsted godfisk.no som er avsender for markedsføringen. Det er tilfellet også i Ulsteinhallen.

– «Godfisk»-logoen kommer til å bli vist på bannere, reklameskilt og på alle startnumrene til deltagerne. Det er likevel ikke eksponeringen mot verdenseliten som er det viktigste for Sjømatrådet denne gang. Visjonen til «Godfisk» er å inspirere flere nordmenn til å velge sjømat oftere. Det er det budskapet vi ønsker å formidle overfor alle som er til stede i Ulsteinvik eller følger sendingen på TV, sier direktør for region Norden i Norges sjømatråd, Trym Eidem Gundersen.

Stjernemøte

Karsten Warholm Invitational ble arrangert både i 2019 og 2020 og vender tilbake for tredje gang når startskuddet går i Ulsteinhallen 2. februar.

– Vårt mål er å skape idrettsglede, gode friidrettsminner og gjenta suksessen fra de to tidligere stevnene. Vi kan love like høyt nivå på utøverne som sist og kommer til å ha mange eliteøvere på startstreken. Da passer det fint at disse internasjonale stjernene får møte den norske sjømaten, som jo også er en global stjerne, sier prosjektleder Kristine Haddal i Karsten Warholm® Invitational.

Enkel og uformell atmosfære

Sjømat blir sentral for utøvere og tilskuerne. Den vil stå på menyen både før, under og etter stevnet.

– Karsten Warholm er en stjerne i verden, i Norge, langs hele kysten vår – og i lokalsamfunnet sitt i Ulsteinvik. Dette elitestevnet er bygget helt i hans stil, med en enkel, uformell og god atmosfære. Det kler også sjømaten vår, som jo er mye enklere å tilberede enn mange tror og som skaper en god atmosfære rundt middagsbord over hele verden, sier Camilla Beck.

Arrangementet blir arrangert i samarbeid med Karsten Warholms moderklubb Dimna IL.