MYSTERIUM: Denne sjarken forliste i går i Saltfjorden like ved Rognan. Hvem som eier den, eller hva som har skjedd, er foreløpig et mysterium. – Vi har kontakt med en person som skal være eieren, opplyser Saltdal kommune.

Fant spøkelsessjark på tre meters dyp- nå leter de etter eieren

– Vi har en historie om hva som kan ha skjedd, og forsøker nå å få kontakt med personen som skal være opplyst som eier.

Publisert Sist oppdatert

Det skal være Salten brann IKS som fikk beskjed om at sjarken hadde forlist.  Vraket ligger ved Breivik ved Stamnes i Saltdalen i Nordland. Båten skal tidligere ha ligget ved kai inne på tettstedet Rognan.

Leter etter eieren

Christer Nyrud, stedfortreder for kommunedirektøren i Saltdal kommune, forteller at de er i prosessen med å få båten opp.

– Vi har en historie om hva som kan ha skjedd. Det skal være en person som har lånt båten, og fortøyd den litt bortenfor området der vi fant den. Vi jobber nå med å få kontakt med personen som er opplyst som eier, forteller han.

Båten er ikke kjent fra før for de kommunale myndighetene.

– Såvidt vi vet er ikke denne båten registrert som hjemmehørende i Saltdal.

Ingen personskadea

Nyrud opplyser at de ikke har kjennskap til personskader i forbindelse med forliset.

I hendelser som denne er eieren i utgangspunktet selv ansvarlig. Men i denne spesielle saken, har Saltdal kommune alt vært i kontakt med Bodø Maritime for å få dem til å heve den mystiske sjarken. Det kan skje alt i morgen, fredag.

– Brannvesenet har vært der og lagt ut oljelenser og skadestedet skal være trygt, sier Nyrud.

Han forteller at de vil hjelpe eier med å hente båten om det skulle være nødvendig.

Ukjente omstendigheter

Omstendighetene for forliset er foreløpig ikke kjent.

– Jeg hørte fra en av dem som fant sjarken, at han var på fisketur, og så to personer som forlot båten etter å ha fortøyd den på et merkelig sted. Den ligger jo oppetter en steinfylling, sier  representant fra Norges Miljøvernforbund i Nordland, Børge Torbergsen, til Kystmagasinet.

Han er bekymret for at vraket skal begynne å lekke olje.

– Det har blåst litt i dag, og dersom sjarken begynner å gå i stykker, er det helt klart en forurensningsfare. Det er jo en del diesel i en sånn båt, og da jeg var der borte i går, lå det noe olje på sjøen , sier Torbergsen til Kystmagasinet.

Det var Avisa Nordland som først meldte om saken.