GOD FART: Ellers melder Råfisklaget om at det samlet ble omsatt fersk råstoff for 175 millioner kroner sist uke, som var opp med 27 millioner fra uke to.

Torskefisket tar seg opp i nord

Råfisklaget melder om at det samlet ble omsatt fersk råstoff for 175 millioner kroner sist uke, som var opp med 27 millioner fra uke to.

Publisert Sist oppdatert

Fisket etter torsk tar seg opp i nord. Sist uke ble det omsatt 2280 tonn fersk torsk til en verdi av 69 millioner kroner.

Mest på garnene

Det meste ble tatt på garn, 1250 tonn, mens 410 tonn tatt på trål, 360 tonn tatt på autoline/line og 250 tonn på snurrevad.

– Det er i Vest-Finnmark fisket for tiden er best og det er mest aktivitet. Her ble 770 tonn av garntorsken tatt. Det har også denne uka vært mye båter og bruk på Breivikfjorden og Loppa melder Råfisklaget.

Når det gjelder torsk tatt på line ble 215 tonn levert i Øst-Finnmark, 50 tonn i Vest-Finnmark og 50 tonn i Troms.

Gode priser på torsken

Snittprisen for fersk torsk over 2,5 kg var sist uke på 44,87 kr/kg (rundvekt), mens den for torsk over 6 kg var på 43,46 kr/kg (rundvekt). Ellers melder Råfisklaget om at det samlet ble omsatt fersk råstoff for 175 millioner kroner sist uke, som var opp med 27 millioner fra uke to.

– Torsk, sei og kongekrabbe var artene som utgjorde størst verdi.Variabelt vær skapte dessuten utfordringer for fisket sist uke.

Dette gjorde kanskje sitt til at Råfisklagets samlede omsetning for uke tre endte på 320 millioner kroner, som var 103 millioner lavere enn i uke to.