HAVFRONT: Serviceansvarlig for Havfront i Tromsø, Mats Nordstrand.
HAVFRONT: Serviceansvarlig for Havfront i Tromsø, Mats Nordstrand.

Inngår samarbeid med danske Carsoe

Havfront AS har inngått samarbeid med det danske selskapet Carsoe.

Havfront har nylig inngått samarbeid med den danske utstyrsleverandøren Carsoe. Selskapet overtok i høst danske KM Fish Machinery, som produserer KM-maskiner.

Naturlig samarbeid

Daglig leder i Havfront AS, Marius Strømmen, opplyser til Kystmagasinet at et samarbeid med Carsoe derfor var helt naturlig.

– Vi har HG-maskiner, og Carsoe komplementerer dermed hva vi har av maskiner og kan tilby kundene. Det var naturlig å tenke å finne samarbeid på maskiner vi ikke har utviklet, sier han.

Serviceteam med kompetanse

Med Carsoes overtagelse av KM Fish Macinery har selskapet fått utvidet sin portefølje med KM5- og KM7-maskiner, som er mye brukt på mindre fisk.

Strømmen forteller at flere snurrevadfartøy og landindustri i Finnmark har kjøpt KM-maskiner. Maskinene kapper ikke hode, men sløyer fisken og tar ut innmaten.

– Vi har serviceteam som har kompetanse på deres maskiner, og har komplett lager av deler og kan gjøre service både på landanlegg og om bord på fartøy, forteller han videre.

FABRIKK: Havfronts sløye- og kappemaskin ombord på fiskefartøy.
FABRIKK: Havfronts sløye- og kappemaskin ombord på fiskefartøy.

Gir synergier for Havfront

– Vi mener et samarbeid vi gi synergier for oss. Det er også viktig for oss å ha nærhet til markedet og kundene for å yte rask og god service.

Havfront har i snart 10 år utviklet sin egen teknologi, og kommer fortsatt til å satse på egne maskiner. Selskapet har utviklet sløye- og kappemaskinene LOPPA 100/200 og FOLLA, som benyttes både på landanlegg og om bord i fiskefartøy.