RØD MULLE: Disse fiskene er ikke med i quizen. Det viser bare en kasse med litt av hvert fisket av dansk fisker. Men også norske får litt av hvert.

Liten helgequiz: Hvilken art er dette?

Som fiskere og fiskeriinteresserte har de fleste over normal kjennskap til ulike fiskearter. Norske fiskere får et stort antall arter, både fisk og skalldyr i redskapen.

mSjekk artene som er beskrevet og vist på bilde i denne artikkelen. Vet du hvilke arter som er avbildet? Legg ut svar i samme rekkefølge som bildene, så ser vi hvor mange som klarer alle.

Alle artene i denne quizen er arter som det i år er skrevet sluttsedler på. Fisket kvantum er per 4. oktober.

Dette er en helt uhøytidelig helgequiz. Søndag kveld kommer vi med fasit og hvem som var først med korrekt svar. Svar i den facebookgruppen hvor du fant linken til artikkelen.

1. En delikatesse

Hva heter denne krabaten?

Denne krabben, som strengt tatt ikke er en krabbe, er det ikke direkte fiske på i Norge. Men mange båter har fått den som bifangst, og det er levert 1557 kilo. Den er god som mat,.. men blir i liten grad spist i Norge. Hva heter krabben?

2. Dyphavsfisk

DYPVANNSFISK: Denne fisken trives dypt.

Dette er en dypvannsfisk, som finnes i de fleste store tempererte hav på dypt vann fra 300 til 2500 meters dyp.

I år har fire fartøy, «Geir», «Vestkapp», «Veststeinen» og «Vestkapp» levert 25 879 kilo.

3. Fisk med merkelige bein

GOD MATFISK: Denne smaker godt, men har merkelige bein.

Denne fisken er det levert 32 896 kilo av så langt i år. Den tas nok utelukkende som bifangst i kommersielt fiske, - men det er en del sportsfiskere som synes det er en morsom og livlig fisk å fiske. Det er en god matfisk, selv om mange blir skeptiske når de ser beina i fisken. Hva heter den?

4. Sulten liten fisk

LITEN FISK: Denne fiskes fordi den er sulten.

Dette er en vakker liten, og ganske så vanlig fisk langs deler av kysten. Den kan bli opptil 18 centimeter lang, og lever fra fjæra og ned til rundt 25 meters dyp. Den er ettertraktet på grunn av sin matlyst. Det er nok heller sjelden den havner på matfatet. Likevel var det levert 6243 kilo da vi sjekket. Denne er det mange fiskere, spesielt i sør, som vet navnet på umiddelbart. Vet du hva den heter?

5. Vanlig, men lite spist i Norge

FLYNDRE: Dette er en dårlig betalt matfisk.

I Norge har flyndre hatt liten popularitet hos folk flest. Men denne, og flere andre flyndrefisker er god mat, og satt stor pris på i andre land. I Norge er den vanlig fangst blant sportsfiskere, og norske yrkesfiskere har til nå levert 14 702 kilo. Av en eller annen grunn ser det ut som om fangstene har "økt" etter at det ble forbudt å kaste fisk på sjøen. Hvilken flyndre er dette?

6. Elsket over hele verden

HELE VERDEN: Fisken er en elsket matfisk.

Dette er en fantastisk matfisk. Den finnes i alle tempererte verdenshav og er ettertraktet som mat. I Norge har den blitt vanligere og vanligere. Men fortsatt er det overraskede fritidsfiskere som drar til nærmeste avis for å få hjelp til å identifisere fisken. Det er skrevet sluttsedler for hele 474 kilo til nå i år. Hva heter denne merkelige fisken?

7. Fiskes flere hundre tonn

VANLIG DYPVANNSFISK: Denne fisken blir det tatt flere hundre tonn av.

Denne dypvannsfisken kan bli over en meter lang, men er normalt under halvparten av denne lengden. Fisken lever normalt fra 150 meter til rundt 400 meter. Den er en ypperlig matfisk, men selv om det er fisket 274 403 kilo, er den sjelden å se i norske fiskebutikker. Hva heter fisken?

8. Ender som fiskemel

BIFANGST: Største enkeltfangst av denne er over tjue tonn.

Denne fisken tas utelukkende som bifangst. Men likevel er det fisket 110 719 kilo i år. Den fås normalt i bunntrål eller pelagisk trål. De tre største fangstene i år er på henholdsvis 20 295 kilo, 18 150 kilo og 10 529 kilo. Ingenting av dette har blitt levert til konsum. Hva fisk er dette?

9. Ettertraktet hvitfisk

FLOTT FISK: Dette er en svært god matfisk.

Denne fisken er det fisket 36 654 828 kilo av. Kort sag en fisk som det fiskes mye av. Den trives på dypt vann, og en svært ettertraktet matfisk i store deler av verden. Kjøttet er hvitt og fast. Men vet alle hvilken fisk dette er?

10. Bonus i garnfisket

DYR OG DEILIG: Denne fisken jakter stort sett om natten.

Dette er i manges øye delikatessen blant delikatessene. Det gjenspeiles i prisen når den er til salgs hos fiskehandlere, eller du spiser den på restaurant. Denne flatfisken lever på sandbunn, ofte relativt grunt. Den kan ha en vekt på godt over tjue kilo. I år er det fisket 22 719 kilo, i hovedsak med garn og snurrevad.