NYE EILIFSON får islandsk dekksutstyr.

Nye «Eilifson» har inngått avtale om dekksutstyr

Fiskebåtrederiet Båragutt Havfiske AS har valgt islandske Naust Marine som leverandør av dekksutstyr til nye MT «Eilifson».

Fartøyet, som blir en kombinert tråler og notbåt, bygges ved Vestværftet, som ligger i Hvide Sande på vestkysten av Danmark. Den får en lengde og bredde på 49,95 og 13,00 meter, og får en lastekapasitet for fersk og frossen fisk på 650 m3.

Mot slutten av året

Båten skal utrustes med vinsjer for trål og not, samt automatisk trålvinsjer og kontrollsystem fra Naust Marine. Dekksutstyret er beregnet for levering til verftet i Hvide Sande mot slutten av året.

Naust Marine skriver at dekksmaskineriet skal kombinere fiskemetoder for å gjennomføre fiske på en effektiv og stabil måte gjennom variable sjøforhold.

Leverer fryseanlegg

Før jul i fjor ble det også klart at selskapet PTG var valgt som leverandør av fryseanlegg til rederiet sitt nybygg, MT «Eilifson».

- Vi har et langt og godt forhold til rederiet, og har levert service og anlegg til rederiet tidligere, skriver PTG på sin Facebook-side.

Utsatt levering

Leveringsdato av nye «Eilifson» skulle være i slutten av mai i år, i henhold til kontrakten som ble inngått. Den fristen er utsatt til våren 2025.

Rederiet fikk i 2018 overlevert den 19,75 meter store tråleren «Flobjørn». Den gang overlevert til rederiet Utvik Senior AS, som senere skiftet navn til Båragutt Havfiske AS.

Bak selskapet Båragutt Havfiske AS finner vi Arvid J. Hansen (40,5 prosent), Ernst N. Hansen (39,5 prosent) og Terje-Andre Hansen (20 prosent).