DANMARK: Dansk fiskerinæring er fornøyd med at avtalen med EU og Norge er på plass, selv om innholdet kunne vært bedre for danske fiskere.

Dansk fiskeri er fornøyd med at avtalen er inngått

Danskene er lettet over at det nå foreligger en ny fiskeriavtalen mellom Norge og Eu, selv om de ønsket seg en bedre avtale.

Publisert Sist oppdatert

Administrerende direktør i Danmarks Fiskeriforening, Kenn Skau Fischer, sier til Danmarks Radio (DR) at han er glad for at de nå har landet en avtale og at den har stor betydning for dansk fiskeri.

Ikke fornøyd med innhold

Men innholdet i avtalen er han ifølge DR ikke like begeistret for ettersom det er flere begrensninger for hvor mye EU-landene får fiske i norske farvann i forhold til tidligere.

– Danske fiskere mister kvoter i norsk farvann, og vi mister muligheten for å utnytte noen av våre kvoter i norsk farvann. Alt annet er et økonomisk tap for fiskeriet, uttaler han.

Han mener likevel den nye avtalen er bedre enn ingen avtale. - Det er ikke en avtale som vekker jubel, men den sikrer at man nu kan komme i gang med fiskeriet.

Avgjørende for dansk fiskeri

Den danske fiskeriministeren, Jacob Jensen erkjenner at forhandlingene har trukket ut i tid, og at det har vært stor frustrasjon i den danske fiskerinæringen.

– Alternativet hadde vært at der ikke hadde vært noen avtale, og vi dermed ikke kunne ha adgang til norske farvann. Derfor er det fullstendig avgjørende for dansk fiskeri at vi nå får en avtale med nordmennene, sier han til DR.