BRØNNBÅT: «Inter Atlantic» er levert fra Zamakona Yards til rederiet Intership.
BRØNNBÅT: «Inter Atlantic» er levert fra Zamakona Yards til rederiet Intership.

«Inter Atlantic» levert fra Zamakona

Rederiet Intership har overtatt brønnbåten «Inter Atlantic» fra det spanske verftet Zamakona Yards i Bilbao.

Fartøyet er det første av to nybygg fra verftet til Intership. «Inter Atlantic» er designet av NSK Ship Design i Harstad, og har en kapasitet på 2 200 m3.

Produserer ferskvann

Det er designet med fokus på god fiskevelferd, fiskehåndtering og biosikkerhet. Systemet for fiskehåndtering er levert av MMC First Process, og fartøyet er utstyrt med produksjonssystem for produksjon av ferskvann med en kapasitet på 5000 m3 ferskvann per dag.

Siden 2016 har Intership benyttet ferskvann i behandling av lus og AGD med bruk av omvendt osmosesystem. Over de seks siste årene har rederiet opparbeidet seg stor erfaring i produksjon av ferskvann og ferskvannsbehandling.

Skånsom behandling

Denne erfaringen har resultert i RO-system, som gir en lavkost, effektivt og miljøvennlig metode for behandling av lus og AGD på oppdrettsanlegg.

– Ferskvannsbehandling er sannsynligvis den mest skånsomme metoden for behandling av laks, og det er derfor med stor glede vi leverer et nytt nybygg med vår ledende ferskvannsproduksjon og behandling løsning, sier Ole Peter Brandal, CEO i Intership.

«Inter Atlantic» vil begynne med oppdrag for et oppdrettsselskap i Skottland, før fartøyet flytter seg til Canada.