BLÅTT KOMPASS er tittelen på den nasjonale havkonferansen, som arrangeres for første gang i Tromsø denne uka.

Nasjonal havkonferanse med stor deltakelse

TROMSØ: Vil vi nå bærekraftmålet for forvaltningen av verdenshavene? Og hvordan står det til med det nasjonale arbeidet med å nå bærekraftmål 14?

Disse og flere andre spørsmål knyttet til havforvaltning vil være i fokus når UiT Norges arktiske universitet i Tromsø inviterer til den første utgaven av den nasjonale havkonferansen Blått kompass denne uka.

Fokus på bærekraftmål 14

Konferansen er lagt i anledning FNs internasjonale dag for verdens hav, den 8. juni, gir mulighet til diskusjon rundt FNs bærekraftmål nummer 14 om livet i havet.

Arrangøren ønsker at konferansen skal sette fokus på hvordan Norge leverer på delmålene under bærekraftmål 14.

– Målsettingen er å skape engasjement og debatt om hvordan vi kan utvikle vår helhetlig havforvaltning med god balansen mellom bevaring og bruk, skriver UiT på sine nettsider om konferansen.

ARRANGØRER: Professor Anne Husebekk, direktør Senter for hav og Arktis Jan-Gunnar Winther (th) og professor Alf Håkon Hoel.

Mange på deltakerlisten

Blant deltakere og innledere finner man fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran, direktør i Havforskningsinstituttet Nils Gunnar Kvamstø, direktør i Miljødirektoratet Ellen Hambro, generalsekretær i Norges Fiskarlag Sverre Johansen, fiskeridirektør i Fiskeridirektoratet Frank Bakke-Jensen, generalsekretær i WWF Karoline Andaur og Nina Jensen, CEO i REV Ocean.

Forfatter og journalist Per Anders Todal vil lede samtalene.

I arrangementskomiteen er tidligere rektor og nåværende professor Anne Husebekk, direktør for Senter for hav og Arktis Jan-Gunnar Winther og professor Alf Håkon Hoel.