GLEDER SEG: – Vi i Sør-Norges Fiskarlag ønsker å være en organisasjon som favner alle, både mannskap og fartøyeiere, fra små fartøy til de store havgående fartøyene, sier Terje Eriksen, leder Sør-Norges Fiskarlag.

Inviterer til sitt første årsmøte på tirsdag

– Det blir et helt klart høydepunkt å få ønske velkommen til det nye medlemslagets første årsmøte. 

Publisert Sist oppdatert

Det sier leder Terje Eriksen om neste ukes møtepunkt for Sør-Norges Fiskarlag i en pressemelding.

Klare for sitt første årsmøte

Etter et travelt år med rigging av det nystiftede Sør-Norges Fiskarlag er styreleder Terje Eriksen spent før lagets første årsmøte etter sammenslåingen.

Styrelederen, som til vanlig er skipper og styrmann på 69,9 meter lange «Herøyfjord», kommer rett fra makrellfisket når årsmøtet starter. Han har også blitt en erfaren styreleder med fartstid som lokallagsleder for Karmøy Fiskarlag, og som styreleder for Fiskarlaget Vest, som favnet alle lokallagene i Rogaland og Hordaland.

Ny modell

Det var med virkning fra 1. januar 2023 at de fem tidligere medlemslagene; Fiskerlaget Sør, Fiskarlaget Vest, Sogn og Fjordane Fiskarlag, Møre og Romsdal Fiskarlag og Sør-Norges Notfiskarlag, slo seg sammen til et lag.

Erfaringen er i følge pressemeldingen nå at både ansatte og tillitsmenn favner bredere både geografisk og innenfor de ulike saksfeltene som medlemmene er opptatt av.

– Ja, vi i Sør-Norges Fiskarlag ønsker å være en organisasjon som favner alle, både mannskap og fartøyeiere, fra små fartøy til de store havgående fartøyene. Når laget møtes til årsmøte er det mange interesser og hensyn som skal ivaretas, påpeker lederen.

Ambisjon om forbedring

Bakgrunnen for sammenslåingen var et ønske om å få på plass en ny organisasjonsstruktur.

– Der vi som medlemmer kan stå sterkere sammen. En slagkraftig organisasjon innenfor Norges Fiskarlag, og utad, som effektivt kan ivareta våre medlemmer enda bedre og gi et økt medlemstilbud.

Tema på møtet

Når laget nå møtes til årsmøte er det spesielt tre store saker som skal diskuteres.

– Regjeringens fiskeripolitikk

– Kampen om havet

– Organisasjonsstrukturen i Norges Fiskarlag

– Dette er viktige saker for våre medlemmer, og vi skal sammen fatte gode vedtak og sette retning for lagets arbeid i tiden som kommer. Med signalene fra årsmøtet i kofferten vil det allerede i november bli anledning til å bryne seg mot resten av organisasjonen.

Da tar Terje Eriksen med seg en delegasjon av representanter for Sør-Norges Fiskarlag til Trondheim. Der skal sakene diskuteres igjen i lagets høyeste organ, landsmøtet til Norges Fiskarlag.