FIKK PRIS: Vinneren ble lørdag ettermiddag annonsert i anledning VM i rekepilling på torget i Mandal. Det var ordfører i Lindesnes kommune Even T. Sagebakken som stod for prisutdelingen.

Han fikk prisen som «Årets unge fisker» i helga - har 4,5 millioner følgere på TikTok

– Årets unge fisker formidler gleden av fiskeryrket for ungdom over hele verden. Dette skriver juryen om 27-åringen fra Søgne som har 4,5 millioner følgere på Tiktok og lørdag fikk prisen: «Årets unge fisker».

Publisert Sist oppdatert

Benjamin Bakke fra Søgne er kjent som #Fisherbenny på det sosiale mediet TikTok. Der når han ut til hele 4,5 millioner mennesker med videoklipp fra livet som fisker på fartøyet Udvaar III av Søgne. Nå har han vunnet pris, melder Sør-Norges Fiskarlag i en pressemelding.

Fikk pris under VM

Det er Skalldyrfestivalen og Sør-Norges Fiskarlag som deler ut pris til «Årets Unge Fisker i Agder» under Skalldyrfestivalen i Mandal.

Vinneren ble lørdag ettermiddag annonsert i anledning VM i rekepilling på torget i Mandal.

Det var ordfører i Lindesnes kommune Even T. Sagebakken som stod for prisutdelingen.

Disse kan nomineresa

27-åringen ble nominert sammen med flere andre av lokallagene og fiskemottak i Agderfylkene.

¤ Yrkesfiskere i alderen opp til 35 år som er bosatt i Agderfylkene kan tildeles prisen når de:

¤ Har satset i fiskeriene og skaper verdier for sitt nærmiljø

¤ Leverer særdeles gode råvarer og viser engasjement for råstoffkvalitet

¤ Formidler hverdagslivet til en yrkesfisker på en god måte i sosiale medier o.l.

¤ Har vist engasjement for fiskeriets framtid i Sør-Norge

Det var ordfører i Lindesnes kommune Even T. Sagebakken (i midten) som stod for prisutdelingen.

– Formidler gleden ved yrket

En jury bestående av Skalldyrfestivalen, Fiskehav SA og Sør-Norges Fiskarlag har besluttet at årets vinner 27 år gamle Benjamin Bakke fra Søgne med følgende begrunnelse:

«Årets unge fisker formidler gleden av fiskeryrket for ungdom over hele verden. 27-åringen er kjent som #Fisherbenny på på TikTok når han ut til over 4,5 millioner mennesker  med morsomme videoklipp fra fiskertilværelsen på fiskefartøyet Udvaar III av Søgne.

Her vises røff sjø, fangst og det sosiale livet ombord, med tonnevis av god humor. Benjamin Bakke er en viktig del av den nye- og sterke generasjonen med fiskere i Agder. Fartøyet Udvaar III drives av unge- og hardtarbeidende Sørlendinger med både fremtidsvisjoner og respekt for den tradisjonsrike kystkulturen lengst sør i landet.

– Senker terskelen for ungdom

#Fisherbenny sine videoer og gode figur i riks-TV har senket terskelen for ungdom som er interessert i fiskeri som levevei. Agder trenger flere unge fiskere for å videreføre tradisjonsrikt lokal matproduksjon fra havet, og vi trenger flere som vil vise seg frem – slik som Benjamin Bakke.

– Inspirerer

Nestleder i Sør-Norges Fiskarlag, Lennart Danielsen deltok under utdelingen og sier at:

– Juryen har landet på en veldig god vinner av årets pris. Benjamin er en inspirasjonskilde for både unge og eldre fiskere, med humor og flott formidlingsevne i særklasse. I de rådene omstendigheter, med lave kvoter og utfordrende lønnsomhet, er det godt å ha gledesspredere som #Fisherbenny. Fiskeryrket er jo tross alt helt fantastisk moro og fortjener masse oppmerksomhet!

¤¤ Kystmagasinet presiserer: I den første saken som ble publisert, sto det at Bakke har 92 millioner følgere på TikTok. Det korrekte tallet skal være 4,5 millioner følgere, og 107 millioner likes.