Her ved Vestværftet i Hvide Sande har Båragutt Havfiske AS bestilt nybygget.

Solgte 20-metring og bestilte nybygg til over 300 millioner

Rederiet har solgt sin «nye» 20-metring, og investerer nå nesten 300 millioner kroner i et mer enn dobbelt så stort nybygg. Nå planlegges det å fiske bredt etter en rekke forskjellige arter.

Vestvärftet A/S i Hvide Sande på vestkysten av Jylland har inngått en avtale om å bygge en 45,5 meter land, 12,5 meter bred, kombinert snurrevadbåt og tråler. Kjøper er rederiet Båragutt Havfiske AS i Tromsø. Det er mindre enn fire år siden rederiet fikk overlevert nybygget «Flobjørn».

Tråleren «Flobjørn» ble levert av verftet Özata i Yalova i Tyrkia i mars 2018 til rederiet Utvik Senior AS, et selskap eid 49 prosent av Båragutt AS. Utvik Senior AS skiftet navn til Båragutt Havfiske AS. Fartøyet har en lengde på 19,75 meter og bredde på åtte meter.

For noen uker siden ble «Flobjørn» solgt, og de skal bruke «Haltentrål» som leiefartøy frem til nybygget leveres av Vestværftet A/S.

Kraftig hovedmotor

"Flobjørn" som rederiet fikk overlevert fra verftet Özata i 2018 er solgt.

Skroget skal bygges i Baltikum og slepes til Hvide Sande hvor det bil bli utstyrt. Det nye fartøyet skal utrustes med lugarkapasitet for et mannskap på atten personer. Ifølge søknad om erverv skal det nye fartøyet utstyres med en MAN hovedmotor med ytelse på 3353 hestekrefter. Det oppgis også at det får et fryserom på hele 470 kubikkmeter.

Fartøyet blir utrustet for å kunne drive fiske etter en rekke forskjellige arter. I søknad om erverv er det oppgitt torsk, rødåte, reker og snøkrabbe. Dette blir med andre ord et avansert fartøy, - kanskje ett av de mest avanserte et norsk rederi har bestilt ved Vestværftet.

Solid investering

Det er avtalt en pris på 211 millioner danske kroner for fartøyet. Med dagens kurs på danske kroner, utgjør det i overkant av 300 millioner norske kroner. I øyeblikket er norske kroner svake mot euro og danske kroner. En liten styrkning av kursen på norske kroner, kan raskt bety at fartøyet får en endelig pris under 300 millioner norske kroner. Leveringsdato er avtalt til 28.mai 2024 i henhold til kontrakten som ble inngått i november.