GRATULERER: Leder Kåre Heggebø i Norges Fiskarlag gratulerer den ferske statsråden. – En av Norges viktigste jobber, sier han.

Om den nye fiskeriministeren: – Ser frem til et godt samarbeid

– Norges Fiskarlag gratulerer Cecilie Myrseth med en av Norges viktigste jobber. Vi ser fram til et godt samarbeid med den nye statsråden for fiskeri, sier leder Kåre Heggebø i Norges Fiskarlag.

Publisert Sist oppdatert

Cecilie Myrseth (39) ble i statsråd mandag 16. oktober utnevnt til ny fiskeri- og havminister, og hun tar over et omfattende ansvarsområde.

Håper ikke kvotemeldingen utsettes

– Fiskerinæringen har flere store saker på bordet, ikke minst kvotemeldingen som regjeringen har varslet at den vil legge fram i desember. Myrseth vil nå få ansvaret for å lose dette arbeidet i havn, og vi håper at skiftet av statsråd ikke innebærer en utsettelse av kvotemeldingen. Det er svært viktig at sentrale rammebetingelser for fiskerne nå avklares, og helst med et overordnet politisk kompromiss som kan stå seg over mange år, sier Heggebø.

Cecilie Myrseth er fra Harstad og har siden 2017 representert Troms på Stortinget. Hun er utdannet psykolog og er denne stortingsperioden nestleder i helse- og omsorgskomiteen. I forrige periode var hun i næringskomiteen som fiskeripolitisk talsperson for Arbeiderpartiet. 

Takker Bjørnar Skjæran

Hun tar over etter Bjørnar Skjæran (57) som har vært fiskeri- og havminister i nøyaktig to år. Skjæran går nå tilbake til Stortinget hvor han er valgt inn som representant fra Nordland.

– Jeg vil takke Bjørnar Skjæran for et tett og godt samarbeid i hans periode som fiskeriminister. God dialog og interesse for næringen er avgjørende for å få til gode løsninger, og vi har opplevd at Skjæran har stått på og vært tilgjengelig for næringen, sier Kåre Heggebø.