UTE: Bjørnar Skjæran har vært i politikken siden han ble valgt inn i Lurøy kommunestyre i 1987. Den gamle ringreven er nå ute av alle sentrale verv i partiet han har viet sitt liv til.

Bjørnar Skjæran ute av regjeringen

Etter vel to år er det over for tidligere fiskeriminister Bjørnar Skjæran. Han erstattes av en partifelle fra Troms. Dermed er vervet fortsatt på nordnorske hender. Selv er Skjæran nå ute av alle sentrale verv i partiet.

Publisert

Klokken 11 i dag hadde statsminister Jonas Gahr Støre samlet sine statsråder på Slottet. Det var fra før berammet at det ville komme store endringer i regjeringen. Noen statstråder skulle ut, og noen skulle bytte taburetter innad i regjeringen. 

Skjæran ut - Myrseth inn

Nå er det altså bekreftet at Skjæran må gi fra seg statsrådposten etter vel to år i stolen. 

I vår mistet han også posisjonen som nestleder i Arbeiderpartiet. Dette betyr at den joviale nordlendingen nå er ute av alle sentrale posisjoner i partiet han har brukt et langt liv i politisk tjeneste hos.

I følge TV2 skal Skjæran ha motsatt seg å bli byttet ut, og sagt til statsminister Jonas Gahr Støre at han ønsket å fortsette i ministerposten.

NYTT VERV: Cecilie Myrseth (Ap) fra Troms er ny fiskeri- og havminister.

Storm rundt kvotemeldingen 

I høst har det stormet rundt Skjæran og hans arbeid med den såkalte kvotemeldingen. Denne har blitt utsatt flere ganger, og var nå berammet til å komme før jul. Hva som skjer med denne, blir nå opp til hans etterfølger Cecilie Myrseth (Ap) fra Troms å finne ut av.

Det har ikke lyktes Kystmagasinet å få kommentarer fra hverken Skjæran eller Myrseth foreløpig.

Kystmagasinet kommer med mer.