SØSTERSKIP: Rederiet kjøper dette fartøyet, nesten søsterskip til deres eksisterende fiskefartøy.
SØSTERSKIP: Rederiet kjøper dette fartøyet, nesten søsterskip til deres eksisterende fiskefartøy.

Betaler millioner for et ett år yngre "søsterfartøy"

Rederi i Trøndelag kjøper nå et fartøy som er nesten søsterfartøy til deres eksisterende fartøy. Fartøyene har nesten samme dimensjoner, og bare ett år skiller i alder.

Publisert Sist oppdatert

«Einarson» ble tegnet av Atlantconsult Marine AS bygget ved Sletta Båtbyggeri og Riga Shipyard i Latvia i 2003. Båten er rigget for snurrevad og not, er 27,15 meter land og 8,00 meter bredt.

Godt utstyrt

Det er informasjon som ligger på megler sin side ikke oppgitt særlig mange detaljer om det solgte fartøyet. Men «Einarson» selges for utskifting av søsterfartøyet «Arnøyfjord». Dette er utstyrt med en Deutz TBD 616 V16 i kjelleren. Motoren som har en ytelse på tusen hestekrefter, ble overhalt i 2020.

Giret er av type Finnøy. I 2020 ble det installert en ny John Deere med effekt på 170 kW og en Deutz BF6M 1015 som ble overhalt samme år. Det er en PM-sidepropell med ytelse på 200 hestekrefter foran og en av samme merke med ytelse på 300 hestekrefter akterut.

Blant det andre utstyret er en Triplex nothaler type 600/300, C Flow vakuumanlegg med ny kompressor, og en 14 tommer Karm fiskepumpe.

To Kronsbo og en KM Fish sløymaskiner gjør jobben med å sløye fangsten rask når det fiskes med snurrevad.

Det kan vel forutsettes at den ett år nyere båten «Einarson» ikke er dårligere utstyrt enn «Arnøyfjord».

Lagt ut til salgs

«Arnøyfjord» som skiftes og som nå ligger ute for salg eies av Arnøyfjord AS på Kolvereid i Trøndelag. Det er ikke oppgitt noen pris.

«Einarson» som de nå har kjøpt, opplyser megler i epost til Fiskeridirektoratet at har som hadde prislapp på 44,7 millioner kroner, skal brukes til å fiske etter makrell og NVG-sild med not, og hyse, torsk og sei med snurrevad.

Kjøpet venter på gjennomføring

I søknad om erverv søkes det om å kjøpe «Einarson» til utskifting av «Arnøyfjord». Båten som skiftes ut er bygget ved samme verft ett år senere, og har samme dimensjoner. Direktoratet sendte melding 2. august om at utskiftingstillatelse var innvilget. Per dato er Botnhamn Sjø AS i Botnhamn fortsatt formelle eiere av «Einarson». Salget av «Einarson» er tilrettelagt av Macom.