Norway Seafood Festival

SJØMATFESTIVAL: Norway Seafood Festival i Trondheim trakk godt med besøkende.

Feiret sjømat tre dager til ende

TRONDHEIM: Sjømat fra Trøndelag og Norge stod i sentrum av den første utgaven av Norway Seafood Festival.

Publisert Sist oppdatert

Sjømatfestivalen ble arrangert de første dagene av mars, og selv om været var ugjestmildt la det ingen demper på stemningen under den tre dager lange festivalen.

Overveldende respons

− Det har vært en overveldende respons fra både byens restauranter, lokale sjømatprodusenter og aktører fra forsknings- og næringsliv. Norway Seafood Festival er en festival hvor publikum skal smake, oppleve, utforske og lære om de fantastiske matressursene som finnes langs kysten vår. Det er tydelige at denne festivalen er relevant og viktig, sier Kristian Digre, daglig leder i Stiftelsen Nor-Fishing.

Stiftelsen ble støttet av Trondheimsregionen da de arrangerte den første sjømatfestivalen i Trondheim. Og årets festivalprogram var fullt av smaksopplevelser servert av byens restauranter, i tillegg til sjømatmarkeder i Ravnkloa og på Clarion Hotel Trondheim på Brattøra.

OPPLEVELSER: Publikum fikk smake, oppleve, utforske og lære om matressursene langs kysten.

Fornøyd med besøkende

Selv om været ikke helt var på arrangørens side er Digre fornøyd med besøket til festivalen.
− Det var en jevn strøm av besøkende til sjømatmarkedene i Ravnkloa og på Clarion Hotel Trondheim. Folk koste seg rundt langbordene med lokale delikatesser, smaksprøver og god drikke, sier han.

På programmet var også Barnas Sjømatfestival, hvor blant annet Vitensenteret og opplevelsessenteret SeeSalmon arrangerte egne aktiviteter for barn og familier.

Utenfor byrommet

Sjømatfestivalen ble også markert utenfor byrommet. Både barnehagebarn, skoleungdom, eldre på sykehjem og pasienter ved St. Olavs har fått oppleve festivalen.

− Festivalen ønsker å inkludere alle. Vi er derfor veldig fornøyde med at vi har klart å nå ut til flere enn de som besøkte restauranter og sjømatmarkedene, sier Digre.

Lek og læring

Han forteller at i en av barnehagene, Bakklandet Barnehage, ble sjømatfestivalen feiret med lek og læring om havet, sammen med nye smaksopplevelser, servert av matkultursenteret Geitmyra Credo. Trondheim kommune og Måltidskultur serverte dessuten laks til sykehjem, samt at mange kantiner disket opp med smakfulle sjømatmenyer.