Lofotfishing 2023

KORSNESJENTA: Første el-sjarken fra Ballstad Slip.

Presenterer ny teknologi for el-sjarker

10 bedrifter vil i fellesskap presentere nye teknologiske løsninger som vil bidra til det grønne skifte på kysten. Dette skjer under et fagseminar i forkant av årets Lofotfishing.

For første gang blir det en felles presentasjon av løsninger for el-fartøy til fiskeri, havbruk, reiseliv og fritid. Dette skjer når ZeroKyst i samarbeidet med Lofotrådet og Lydløs-miljøet arrangerer et fagseminar under Lofotfishing i Svolvær, og med fellesstand under messa i Kabelvåg.

Oppgradert og ny teknologi

På fagseminaret vil det bli presentert oppgradert og ny teknologi for elektrisk drevne fiskebåter og servicebåter til havbruk. Her vil man få en status på de ulike delprosjektene i ZeroKyst-prosjektet, heter det i ei pressemelding fra Lydløs Lofoten.

Det vil også bli introdusert løsninger for energieffektive og utslippsfrie båter for reiseliv og fritid. Stikkord er blant annet skrogutforming med hydrofoiler eller luftputer.

Viktig møteplass

FoU-prosjektet ZeroKyst deltar for andre gang på fiskerimessa i Lofoten, som har blitt en viktig kontaktarena og markedsplass for bransjefolk og andre aktører som jobber med utvikling av teknologi og rammevilkår for kystflåten og havnene.

Det er nå etablert et samarbeid mellom ZeroKyst og Lofotrådets utviklingsprogram «De Grønne Øyene», der de seks kommunene i Lofoten har ambisiøse og konkrete planer for reduksjon av klimagassutslipp innen 2030 på transport og kystfiske.

I tillegg har de med seg fagmiljøet som står bak Lydløs-festivalen i Arendal og Norsk Elbåtforening.

Disse inviterer derfor til et frokostseminar i Svolvær 16. mars, i forkant av Lofotfishing 2023.